Wanneer een document wordt gescand, wordt het meestal opgeslagen als een afbeeldingsbestand dat kan worden geopend met een afbeelding of PDF-editor. Soms bevatten deze afbeeldingen tekst, maar de tekst kan niet worden bewerkt met gewone tekstverwerkers zoals Microsoft Word. OCR is een revolutionaire technologie die documenten scant en elke tekst in de afbeelding omzet in een bewerkbaar formaat. Dit stelt de gebruiker in staat om tekst toe te voegen, te bewerken en te verwijderen op afbeeldingsscans die anders niet bewerkbaar zouden zijn. Hier kunt u leren hoe u een PDF-afbeelding naar tekst converteert met PDFelement.

Hoe een afbeelding PDF naar tekst converteren

Een van de belangrijkste kenmerken van PDFelement dat het onderscheidt, is de eenvoud. PDFelement kan worden gedownload voor Windows, Mac en iOS. Zodra de download is voltooid, volgt u gewoon de instructies op het scherm om de applicatie te installeren.

Stap 1. Upload een PDF-afbeeldingsbestand

Start PDFelement op uw computer. Het programma opent automatisch een venster waarmee u aan de slag kunt. U wilt uw document converteren, dus u kunt op "Batchproces" klikken om het conversiedialoogvenster te openen en een of meer bestanden te uploaden voor conversie.

converteer pdf afbeelding naar tekst

Stap 2. OCR PDF naar tekst

In het pop-upvenster kunt u op "Bestanden toevoegen" klikken om meer afbeeldings-PDF's te importeren voor conversie. Klap vervolgens de lijst met uitvoerformaten in de rechterbovenhoek uit en kies "TXT" in de lijst. U kunt nu op het "tandwiel" -pictogram klikken en ervoor zorgen dat u OCR heeft ingeschakeld. Klik ten slotte op de knop "Start" rechtsonder om de conversie van OCR PDF naar tekst te starten.

converteer afbeelding pdf naar text

PDFelement leest gescande documenten en stelt u in staat de geëxtraheerde inhoud om te zetten in tekst. Dit maakt het gemakkelijk om bewerkingsfuncties uit te voeren, net zoals u zou doen met een gewoon tekstdocument. Afgezien van de conversie van PDF-afbeeldingen, kunt u met PDFelement ook PDF-documenten converteren van en naar verschillende bestandsindelingen, waaronder Excel, Word, PowerPoint, Tekst, HTML, RTF en afbeeldingsbestanden.

PDFelement is ook handig voor het maken en bewerken van formulieren. Het programma detecteert en markeert automatisch gedeelten in het formulier die kunnen worden ingevuld, zodat u eenvoudig vragenlijsten kunt maken, brochures kunt beantwoorden en andere soorten formulieren. Met PDFelement kunnen gebruikers ook beveiligingsfuncties zoals wachtwoorden, redactie, watermerken en digitale handtekeningen toevoegen om de vertrouwelijkheid van gevoelige documenten te helpen beschermen. Bovendien kunt u kop- en voetteksten, Bates-nummering, bladwijzers en hyperlinks toevoegen en bewerken om uw documenten netjes en georganiseerd te houden.


Video over het converteren van een PDF-afbeelding naar tekst

Home > Hoe kan ik > Hoe PDF afbeeldingn naar tekst converteren om te bewerken en aanpassen
Wondershare Editor

Posted by to Hoe kan ik
Updated:

Digitaliseer papierwerk en versnel de manier waarop jij documenten maakt, voorbereidt en ondertekent.

Beschikbaar voor Windows, Mac & iOS.

Gratis Proberen Nu Kopen