Top

PDFelement - Bewerken, Annoteren, Vullen en Ondertekene van PDF Documenten

appstore
Download in de App Store

PDFelement - Lezen, Annoteren en Ondertekenen van PDF

appstore
Download het in Google Play

Hoe Hoog CPU GEbruik op macOS 10.15 Repareren

author name

2022-06-15 16:22:15 • Filed to: macOS 10.15 Oplossingen • Proven solutions

Als je dit artikel leest, is je macOS 10.15 hoogstwaarschijnlijk vertraagd en wordt je vaak geconfronteerd met een draaiend vuurrad des doods terwijl je je routinewerk op je Mac doet. Als je met een dergelijk probleem wordt geconfronteerd en je wilt het hoge CPU gebruik op macOS 10.15 oplossen, dan heeft dit artikel alles om je te helpen. In dit artikel bespreken we de redenen voor het hoge CPU gebruik en de tips om het CPU gebruik op te lossen, zelfs als er geen apps actief zijn.

Waarom is mijn CPU Gebruik Hoog op macOS 10.15?

Er zijn verschillende redenen die verantwoordelijk zijn voor een hoog CPU gebruik, enkele hiervan zijn:

1: Beveiligingsupdates:

Soms, wanneer macOS 10.15 updates ontvangt, met name beveiligingsupdates, kan dit leiden tot een hoog CPU gebruik. Deze update vertraagt ​​niet alleen je Mac, maar produceert ook veel warmte, en het lijkt alsof er een oven in je laptop zit.

2: Derde partij party extensies:

Als je software en extensies van derden hebt geïnstalleerd, zijn deze hoogstwaarschijnlijk de boosdoener en gebruiken ze extra bronnen van je systeem.

3: Starten van extra apps:

Als je meerdere zware apps in je systeem hebt, zoals Photoshop, Adobe Premiere en andere grafische ontwerp apps, en je hebt ze allemaal tegelijkertijd geopend, kan dit resulteren in een hoog CPU gebruik.

4: Achtergrond en start-up apps:

Wanneer we een app installeren, hoogstwaarschijnlijk een app van derden, wordt deze toegevoegd als een opstart app en wanneer je je systeem inschakelt, wordt deze app samen met het besturingssysteem geladen. Dus deze app blijft draaien zonder je medeweten en verhoogt het CPU gebruik.

5: Symptomen van een trage Mac en hoog CPU gebruik:

Als je systeem traag werkt en veel warmte produceert, is dat waarschijnlijker vanwege het hoge CPU gebruik. De ventilator produceert ook geluid alsof hij snel zal opstijgen.

Tips: Hoe een trage Mac op Catalina diagoniseren

Je moet de Activity Monitor openen om de redenen te achterhalen. Als je al met Windows gebaseerde systemen hebt gewerkt, is de Activity Monitor gelijk aan Taakbeheer.

Om Activiteitenweergave te openen, klik je op Toepassingen > Nutsvoorzieningen. (Snelle tip: maak het vast aan je dock, zodat het altijd gemakkelijk toegankelijk is)

In de Activity Monitor zie je nu verschillende kolommen. Negeer voorlopig andere kolommen en klik op CPU om alle processen opnieuw in te delen op basis van hun CPU gebruik in aflopende volgorde, wat betekent dat het proces dat meer bronnen gebruikt, bovenaan komt, etc. Hier kun je de apps vinden die het grootste deel van je bronnen verbruiken.

Als je er klaar mee bent, is het tijd om het hoge CPU gebruik op macOS 10.15 te verhelpen. Dus laten we eens kijken hoe je het kunt doen.


Hoe een Hoog CPU Gebruik op macOS 10.15 Oplossen

Scenario 1:

Je gebruikt geen app, maar je systeem is extreem traag, of wanneer je je systeem inschakelt, blijft het zonder enige reden lange tijd traag.

Oplossing:

Open de Activity Monitor en klik op CPU. Zodra alle apps in aflopende volgorde zijn gerangschikt, controleer je de apps die je niet hebt gestart maar nog steeds actief zijn. Als je er een of meer hebt gevonden, beëindig ze dan door op het proces te klikken en klik vervolgens op "X" in de linkerbovenhoek. Zodra je alle onnodige apps hebt uitgeschakeld, moet je systeem goed werken.

Opmerking: Als je ziet dat de "Kernel_task" veel bronnen verbruikt, laat het dan zoals het is. Je kunt dit proces niet beëindigen omdat het het besturingssysteem zelf is.

Scenario 2:

Je hebt verschillende apps of extensies van derden geïnstalleerd die het grootste deel van je CPU verbruiken.

Oplossing:

Vraag je je eerst af of de extensies van derden die je hebt geïnstalleerd nodig zijn voor je. Als dat niet het geval is, moet je van je systeem verwijderen. Als de extensies nodig zijn, probeer dan nog steeds een aantal andere extensies te vinden die compatibel zijn met je systeem om de kwetsbare extensie te verwijderen.

Scenario 3:

De ventilator van je systeem produceert veel geluiden en hitte, je systeem is eveneens traag.

Oplossing:

Het kan een extensie van een derde partij zijn of je kunt meerdere apps tegelijkertijd gebruiken. Ook kunnen er verschillende apps op de achtergrond draaien zonder je toestemming. Open in dat geval Activity Monitor en verwijder alle onnodige apps die op de achtergrond draaien maar niet nodig zijn. Onthoud dat de "Kerneltaak" een systeemproces is en je kunt het niet stoppen.

Pro Tip: Als je ventilator geluiden en warmte blijft genereren nadat alle apps zijn uitgeschakeld, is er mogelijk een probleem met de hardware of is je ventilator in stof blijven steken. In dit geval moet je je systeem mogelijk laten controleren door een hardwarespecialist.

Scenario 4:

Je hebt net een OS update ontvangen en na de update werkt je systeem traag.

Oplossing:

Een ding om te onthouden is dat de computers gewoonlijk langzamer worden na de updates omdat ze enkele beveiligings- en andere extensies kunnen installeren die nodig zijn voor je systeem. Dus je kunt dat aanpassen met behulp van de onderstaande trucs:

  • Reset PRAM/NVRAM – Start je Mac opnieuw op. Nadat het is ingeschakeld, zodra je het opstartgeluid hoort, druk je tegelijkertijd op de Option-, Command-, P- en R-toetsen en houdt je deze ingedrukt totdat de Mac opnieuw opstart.
  • SMC resetten – Schakel je Mac uit en koppel het netsnoer maximaal 20 seconden los. Sluit nu het netsnoer weer aan en houd de Shift-, Option-, Control- en Power-toetsen maximaal 10 seconden ingedrukt. Laat na 10 seconden alle toetsen los en zet je computer normaal aan.
  • Verminder transparantie en verminder beweging – Grafische effecten verbruiken gewoonlijk veel middelen, maar je kunt ze uitschakelen om andere noodzakelijke functies te laten werken. Open hiervoor Systeemvoorkeuren > Toegankelijkheid. Kies in de lijst aan de linkerkant voor Weergeven en zoek de opties Transparantie verminderen en Beweging verminderen. Schakel ze in door op de selectievakjes ernaast te klikken en ze te sluiten.

Zo, dit waren de casusscenario's van het hoge CPU gebruik van je systeem, de diagnose en handige oplossingen. We zijn er zeker van dat je het hoge CPU gebruik op macOS 10.15 nu zelf kunt oplossen, en dat je geen tijd hoeft te verspillen aan het zoeken naar andere handleidingen op internet.

Als je extra apps hebt geïnstalleerd en je wilt van de meeste af, maar dat lukt niet, dan hebben wij de beste oplossing voor je. PDFelement is een uitgebreide software die functionaliteiten heeft die meestal in meerdere software te vinden zijn, en het stelt je in staat om van sommige zware software af te komen door je deze functies te bieden.


Beste PDF Bewerker voor macOS 10.15 in 2022

PDFelement voor Mac is de beste PDF bewerker voor macOS 10.15 in 2022 die is geladen met een overvloed aan geavanceerde functies die je helpen bij het digitaliseren en transformeren van je bedrijf volgens het huidige tijdperk. Als je het gebruikt, kun je papierloos werken en veel kosten besparen die je aan papier en afdrukken uitgeeft, evenals besparing van andere middelen en tijdsbesparing.

Enkele van de belangrijkste functies zijn:

OCR (Optical Character Recognition) – Hiermee kun je gegevens uit gescande documenten en bestanden lezen en importeren en deze exporteren naar een bewerkbare PDF en verschillende database-indelingen zoals CSV.
Aanmaken – Je kunt zeer aanpasbare en goed gemaakte PDF bestanden maken.
Hantekeningen – Je kunt digitale handtekeningen toevoegen, evenals handgeschreven en getypte handtekeningen in PDF bestanden.
Bewerken - Hiermee kun je je PDF bestanden moeiteloos in realtime bewerken, wat geen andere software je biedt.
Conversie – Converteer je PDF bestanden naar meer dan 300 formaten en converteer ze terug naar PDF vanuit meer dan 300 formaten.
Formulieren – Makkelijk aanmaken en invullen van formulieren.
Splitsen en Samenvoegen – Je kunt eenvoudig honderden PDF's samenvoegen tot één enkel bestand en je kunt ook grote PDF bestanden in meerdere stukken splitsen.

Het is dus PDFelement, die de beste PDF bewerker voor macOS 10.15 in 2022. Het geeft niet alleen je bedrijf een nieuwe impuls, maar laat je ook je productiviteit verhogen. Het verlaagt de meeste van je administratiekosten met 50% omdat je geen documenten hoeft af te drukken en opnieuw te scannen.

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!


author name

Carina Lange

Editor

Home > macOS 10.15 Oplossingen > Hoe Hoog CPU GEbruik op macOS 10.15 Repareren