PDFelement - Bewerken, Annoteren, Vullen en Ondertekene van PDF Documenten

appstore
Download in de App Store

PDFelement - Lezen, Annoteren en Ondertekenen van PDF

appstore
Download het in Google Play

Een keer per jaar updatet Apple zijn software voor smartphones, tablet-computers, laptops en desktop-computers. En met de iPhone die een nieuw besturingssysteem krijgt in iOS 10, is het alleen maar logisch dat Mac-computers er ook een krijgen. De 13e versie van het Mac-besturingssysteem zal Sierra heten en moet de bestaande Mac OS El Capitan vervangen. Sierra komt met een aantal veranderingen, verbeteringen en kenmerken, dus laten we even wat tijd nemen om de twee besturingssystemen te vergelijken. Een ding om op te merken is dat macOS Sierra nog steeds in de openbare beta-testfase zit, dus de uiteindelijke versie kan iets anders zijn dan wat we nu hebben. Bekijk nu de vergelijking van macOS Sierra vs El Capitan hieronder.

Vergelijking van Sierra en El Capitan

Laten we de twee besturingssystemen vergelijken en kijken hoe ze het doen in vergelijking met elkaar. Het belangrijkste doel is voor jou om de verschillen te begrijpen tussen de twee en wat Sierra te bieden heeft in vergelijking met zijn voorganger.

1. Ontwerp

Laten we om te beginnen eens naar het ontwerp kijken. Tenslotte is dat het eerste dat gebruikers zien wanneer ze een apparaat opstarten met een nieuw besturingssysteem. Op het eerste gezicht zijn El Capitan en Sierra vrijwel identiek. Ze werken beide op flat visual, welke Yosemite introduceerde. Echter, er zijn kleine, subtiele maar zeer belangrijke veranderingen te zien aan het UI. Om te beginnen kun je in Sierra tabs nu anders gebruiken, met een grote verscheidenheid aan derde- en eerste partij-apps die worden ondersteund. Bijvoorbeeld, iWork, Maps en Mail gebruiken allen tabs. Maar de belangrijkste verandering omtrent het ontwerp is de nieuwe picture-in-picture-modus. Dit is dezelfde modus die iPads met iOS 9 hebben. Met deze modus kun je een video aan een gedeelte van je scherm vastzetten en daar laten staan ongeacht of je van ruimte verandert.

os x 10.11 vs 10.12

2. Siri

De volgende op de lijst is Siri. Dit is vrij eenvoudig, El Capitan ondersteunt Siri niet, Sierra omarmt de stemassistent. Sterker nog, sommigen geloven dat de naam Sierra afgeleid is van Siri. Het lange wachten is voorbij en Apple-fans kunnen nu genieten van hun favoriete persoonlijke assistent op hun Mac-computers net zoals ze van haar hielden op iPhone. Siri is nog steeds Siri en velen zullen haar gebruiken zoals ze haar gebruiken op de iPhone. Maar Siri op Mac brengt een aantal verbeteringen mee, waarbij meest opvallend de optie om instellingen te veranderen, te zoeken door documenten en berichten te versturen (inclusief Twitter) via Siri.

verschillen sierra en el capitan

3. Auto Unlock

Nu we het hebben over nieuwe functies die naar Sierra komen, moeten we Auto Unlock noemen via Apple Watch. Fans verlangen al eeuwig naar de auto-unlock-optie en er waren geruchten dat Sierra misschien een touch ID-optie zou toevoegen. Dezelfde geruchten waren er voor de Capitan. Maar dat gebeurde niet en Apple geeft fans nu eindelijk een optie. Het zal dan niet touch ID zijn, maar Apple Watch is nog handiger. De keerzijde is dat de optie vrij beperkt is omdat niet iedereen een Apple Watch heeft en sommigen zien het als directe poging van Apple om hun horloges verder te promoten. De ironie is dat jouw Mac zal worden ontgrendeld in de nabijheid van je Apple Watch, zolang het horloge ontgrendeld is. En hoe ontgrendel je je horloge? Nou, door hem dichtbij je iPhone te houden. Grappig, niet waar? sierra en el capitan

4. Cross-sharing en Sync

Laten we het even hebben over cross-sharing en sync. Zelfs voor Sierra synchroniseerden Apple-apparaten geweldig. El Capitan had Continuïteit, een functie die Apple introduceerde in Yosemite en iOS 8. El Capitan verbeterde de functie, maar Sierra tilt alles naar een hoger niveau. Het leuke is de nieuwe toevoeging, Universal Clipboard is bijna onzichtbaar. Maar dat is slechts een testament voor hoe goed het is. Clipboard-inhoud moet worden geüpload naar de iCloud, en van daar uit kun je kopiëren en plakken, heen en weer schakelen tussen je apparaten. Het enige addertje onder het gras id at je Mac OS Sierra nodig hebt en iOS 10-apparaten die ingelogd zijn op hetzelfde Apple-ID.

sierra vs el capitan

5. Geoptimaliseerde opslag

Tot slot, een van de belangrijkste verschillen is hoe het besturingssysteem omgaat met geoptimaliseerde opslag. Het grappige aspect is dat Apple geoptimaliseerde opslag had in Yosemite, maar ervoor koos om het te verwijderen in El Capitan. Wanneer je harde schijf bijna vol is, zal El Capitan je vragen om handmatig bestanden te verwijderen of ergens naartoe te verplaatsen. In Sierra werkt geoptimaliseerde opslag zo vlot dat het besturingssysteem bestanden herkent die je een poosje niet hebt geopenend, foto’s die je een poosje niet hebt geopend, video’s die je hebt bekeken, boeken die je hebt gelezen en soortgelijk, allemaal verplaatst naar de Cloud.

el capitan vs sierra

Beste PDF-bewerker voor macOS Sierra

Zoals met elk ander Mac-besturingssysteem spelen PDF-documenten een enorme rol. Sterker nog, PDF-documenten spelen nu al een poos een grote rol in hoe we werken. En in Sierra kun je dingen naar een hoger niveau tillen door gebruik te maken van PDFelement voor Mac. De PDF-bewerker verbetert de productiviteit enorm, omdat het je helpt om alle PDF-problemen op te lossen in een kwestie van seconden.

De harmonie die het biedt is ongeëvenaard en de bewerker werkt zo vlot zodat je PDF-documenten kunt bewerken, samenvoegen in een, kopiëren en plakken tussen documenten en veel meer. En wanneer je je documenten moet versleutelen, kun je dit ook doen. Tot slot maakt PDFelement het je mogelijk om documenten te ondertekenen via digitale handtekeningen, een functie die zeer welkom is in de wereld van business en delen.

pdf-bewerker voor macos sierra
Home > PDF Kennis > macOS Sierra vs El Capitan: Ken het verschil
Wondershare Editor

Posted by to PDF Kennis
Updated:

Digitaliseer papierwerk en versnel de manier waarop jij documenten maakt, voorbereidt en ondertekent.

Beschikbaar voor Windows, Mac & iOS.

Gratis Proberen Nu Kopen