Top

PDFelement - Bewerken, Annoteren, Vullen en Ondertekene van PDF Documenten

appstore
Download in de App Store

PDFelement - Lezen, Annoteren en Ondertekenen van PDF

appstore
Download het in Google Play

Handtekening en parafen: Wat is het verschil?

author name

2022-06-15 16:22:05 • Filed to: Signature-oplossing • Proven solutions

Handtekening en parafen zijn verschillende dingen, ook al raken veel mensen in de war over deze twee termen. Ze kunnen echter voor hetzelfde doel worden gebruikt en dat is als een instrument om een document te betekenen, goed te keuren en te aanvaarden. De vraag is: kan uw handtekening uw paraaf zijn? De realiteit is dat het mogelijk is als u een perfecte handtekening kunt maken met een goede handtekening generator voor parafen, speciaal voor electronische handtekeningen. Dit artikel zal het hebben over details over het verschil tussen handtekening en paraaf.

Het verschil tussen handtekening en paraaf

Handtekening is een geschreven weergave van de naam van een persoon of zijn bijnaam. Het is belangrijk op te merken dat handtekeningen gewoonlijk op een document worden aangebracht om een bewijs van identiteit te tonen of om het document te aanvaarden en te certificeren, waardoor het authentiek wordt. Bovendien is een belangrijk kenmerk van handtekeningen dat zij juridisch bindend zijn en dit betekent dat zij afdwingbaar zijn in de rechtbanken. Handtekeningen kunnen worden gezet met de naam van een persoon of zelfs met zijn paraaf, zolang het maar het gewenste effect heeft op de documenten. In het begin werden handtekeningen alleen met de hand gezet, maar in de huidige digitale wereld zijn er ook digitale en elektronische handtekeningen, waarbij een persoon zijn handtekeningen elektronisch kan aanmaken en toevoegen. Platforms voor elektronische handtekeningen zoals SignX en PDFelement bieden bijvoorbeeld deze mogelijkheden en maken het ondertekenen van documenten via het internet veel eenvoudiger.

Een paraaf is net als een vertegenwoordiger van uw naam. Een paraaf kan bijvoorbeeld gevormd worden uit de eerste letter van een naam of een woord dat deel uitmaakt van de zin. Als uw naam Mike Moses Master is, zou de initiaal gevormd kunnen worden als MMM. Net als bij volledige handtekeningen kunt u ook alleen een paraaf zetten, wat betekent dat u uw initialen gebruikt als handtekening om documenten geldig te maken. Voor elektronische documenten zijn er makers van initiële handtekeningen die u kunt gebruiken. Hulpmiddelen zoals signX is een van de beste voorbeelden van paraafhandtekeningen.

Uit het bovenstaande blijkt dat het grote verschil is dat een handtekening normaliter voluit wordt geschreven. Dit betekent dat een handtekening kan worden geschreven om de volledige naam van een persoon vast te leggen. Anderzijds zijn parafen slechts een letter van een naam, gewoonlijk de eerste letter van een naam. Het is echter belangrijk op te merken dat ondanks de verschillen, zowel handtekening als paraaf op documenten kunnen worden gebruikt en aanvaardbaar zijn.


initials signature


Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!


author name

Carina Lange

Editor

Home > Signature-oplossing > Handtekening en parafen: Wat is het verschil?