Top

PDFelement - Bewerken, Annoteren, Vullen en Ondertekene van PDF Documenten

appstore
Download in de App Store

PDFelement - Lezen, Annoteren en Ondertekenen van PDF

appstore
Download het in Google Play

Waarom werken hyperlinks niet in PDF? Repareer het!

author name

2022-06-15 16:21:38 • Filed to: PDF Kennis • Proven solutions

Het PDF-formaat wordt overal ter wereld beschouwd als een standaard voor het lezen van documenten. Met de vooruitgang in de computertechnologie zijn dergelijke standaarden en formaten aan evolutie onderhevig geweest, hetgeen heeft geleid tot een situatie waarin documenten in verbeterde versies worden gepresenteerd. Hyperlinks worden beschouwd als een belangrijke toevoeging aan de functieset van documentontwikkeling die gebruikers bredere grenzen heeft geboden en gebruikers in staat heeft gesteld een keten van documenten in één enkel bestand met elkaar te verbinden met behulp van de functie zelf. In dit artikel vindt u constructieve redenen waarom PDF-koppelingen niet werken, samen met hun effectieve oplossingen.

Deel 1: Waarom werken mijn hyperlinks niet in PDF

Hyperlinks hebben een zeer verbeterde versie van connectiviteit gebracht aan gebruikers waar mensen verschillende documenten en bestanden met elkaar kunnen verbinden die uw zaak in een betere mate kunnen presenteren. Er zijn verschillende situaties waarin gebruikers hebben geklaagd over de inactiviteit van de hyperlinks die aan hun documenten zijn toegevoegd. In dergelijke omstandigheden waar de hyperlink niet werkt in PDF, kan het met verschillende redenen te maken hebben waarom de PDF-links niet werken in uw bestand. Binnen een aantal van verschillende redenen, worden de meest prominente redenen als volgt vermeld.

• Reden 1: Onjuiste URL/Pad

We zouden een korte lijst kunnen maken van verschillende redenen die de hoofdoorzaak kunnen zijn van het niet functioneren van de hyperlink in een document. Van deze technische afwijkingen is er echter een zeer grote kans dat de hyperlink wordt gewijzigd of onjuist aan het document wordt toegevoegd. Het volledige probleem kan eenvoudigweg worden herleid tot de reden waarom de URL of het pad verkeerd is toegevoegd.

• Reden 2: Ontbrekende http:// of https://

Als u een 64-bits Windows-besturingssysteem, de 64-bits versie van Office 2010 of PowerPoint 2007 gebruikt, zult u altijd QuickTime niet beschikbaar -PowerPoint problemen tegenkomen, veroorzaakt door de incompatibele video-indeling. Dat komt omdat PowerPoint 2007 MOV-bestanden niet volledig ondersteunt. Aan de andere kant is er geen 64-bits versie van QuickTime voor Windows.

• Reden 3: Niet verbonden met server

Dit kan een andere handmatige fout zijn die ertoe kan leiden dat de links niet goed werken. Zonder internetverbinding zal de in het PDF-document aanwezige link geen resultaten opleveren.

• Reden 4: Onjuiste conversie

Wanneer u een andere bestandsindeling naar PDF converteert, kan het zijn dat de URL's niet automatisch worden opgepikt. Dat komt waarschijnlijk omdat u de instelling in uw conversieprogramma niet hebt ingeschakeld. In Acrobat ziet u deze optie in het gedeelte Voorkeuren onder Algemeen. Als die optie niet is geselecteerd, zullen de hyperlinks in uw geconverteerde bestanden niet werken.

• Reden 5: Automatische linkdetectie niet ondersteund

In sommige gevallen werken de hyperlinks in uw PDF op sommige apparaten wel en op andere niet. Het probleem hier is dat uw PDF-app geen automatische linkdetectie ondersteunt. Voorbeelden hiervan zijn de Mac Preview-app voor macOS en zelfs Adobe Reader voor iOS en Android.


Deel 2. Hoe repareer ik links in een PDF

Dit gedeelte beschrijft waarom QuickTime niet beschikbaar is en het PowerPoint probleem zich voordoet en geeft manieren om de situatie op te lossen.

• Oplossing 1: URL./Pad herschrijven

Er zijn een aantal redenen aan te wijzen waarom de hyperlink in een document niet goed functioneert. Van deze technische afwijkingen is er echter een zeer grote kans dat de hyperlink wordt gewijzigd of onjuist aan het document wordt toegevoegd. Het volledige probleem kan eenvoudigweg worden herleid tot de reden waarom de URL of het pad verkeerd werd toegevoegd.

• Oplossing 2: http:// en https:// toevoegen of vervangen

In website-URL's die het basisgedeelte van http:// of https:// in het PDF-document missen, moet dit worden vervangen door de juiste vereiste om de hyperlink door de browser te laten lopen en er met succes op te klikken.

• Oplossing 3: Controleer de internetverbinding

Meer dan klagen over de inactiviteit van platforms over vredelijke URL's, lost misschien geen enkel probleem op met betrekking tot het geval. Er zijn echter eenvoudige protocollen die kunnen worden gevolgd om URL's goed te laten werken. Voordat u overgaat tot een oplossing, moet u de internetverbinding bevestigen om het systeem efficiënt te laten werken.

• Oplossing 4: Probeer het op een andere PDF-toepassing - desktop of mobiel

Aangezien automatische linkdetectie niet in alle PDF-tools beschikbaar is, kunt u proberen er een te gebruiken die deze functie wel ondersteunt. U kunt bijvoorbeeld PDFelement for Mac proberen in plaats van de Voorvertoning-app op uw macOS-computer of PDFelement voor iOS in plaats van Adobe Reader op uw iPhone.

• Oplossing 5: Voeg nieuwe hyperlinks toe aan de bestaande ankertekst/URL

Aangezien uw PDF-link niet werkt, kunt u proberen een volwaardige PDF-editor te gebruiken om ze opnieuw toe te voegen op hun overeenkomstige plaatsen in het document. Op die manier is de oorspronkelijke inhoud zichtbaar identiek, maar heeft deze nu een werkende hyperlink! We zullen u zo meteen laten zien hoe u hyperlinks kunt toevoegen, verwijderen en bewerken met PDFelement.


Deel 3. Hyperlinks toevoegen en verwijderen in PDF

Een link toevoegen aan een PDF-document in PDFelement is zo eenvoudig als 1-2-3; met andere woorden, het enige wat u hoeft te doen is:

1. Kies de link-actie

 • Klik op Bewerken in het hoofdmenu en klik op de knop Koppeling in de lintwerkbalk.
 • Kies één van de drie link actie opties.

2. Teken het Link gebied

 • Breng uw cursor in positie en klik-houdt vast om het te koppelen gebied te selecteren.
 • Het gelinkte gebied kan rond een ankertekst, een afbeelding of een object in de PDF liggen.

3. Bepaal de doelbestemming

 • In het tabblad Actie van het nieuwe pop-upvenster voert u de gegevens in op basis van de gekozen linkactie.
 • In het tabblad Uiterlijk kunt u de zichtbaarheid, stijl, dikte en andere attributen van de links wijzigen.

Dat is het! En u kunt ook links verwijderen of bewerken door er gewoon op te klikken.

Zo verwijdert u een hyperlink uit een PDF-bestand:

 • 1.Ga naar de knop Bewerken > Link in het menu bovenaan.
 • 2. Klik met de rechtermuisknop op een bestaande link en kies de optie Verwijderen.


Deel 4. De voor- en nadelen van hyperlinks in PDF

Er zijn twee kanten aan de medaille als het gaat om het koppelen van objecten en tekst in PDF-documenten.

Voordelen:

1.Gemakkelijk bijwerken van de middelen

Wanneer u een PDF aan een externe bron koppelt, kunt u de informatie die naar de eindgebruiker gaat beter controleren omdat de bron gemakkelijk kan worden bijgewerkt met de meest actuele informatie, wat voor de meeste bedrijfsprocessen van cruciaal belang is.

2. Gemak

Elke referentie-inhoud kan worden weergegeven als een hyperlink, waardoor kan worden vermeden dat de inhoud moet worden ingebracht en het document meer woorden bevat en lijvig wordt. In de indexsectie kunnen links worden gebruikt die naar verschillende pagina's verwijzen, wat de navigatie vergemakkelijkt.

3. Toegangsbeveiliging

Alleen mensen met toegang tot het hoofddocument kunnen de bestemmings-URL of het bestand van de link bereiken. Dit helpt het veiligheidsaspect van gevoelige gegevens in grote mate te controleren. Natuurlijk heeft dit ook een keerzijde, zoals we zullen zien.

Nadelen:

1. Veiligheidsrisico

Als een van de links naar gevoelige bestanden of weblocaties met vertrouwelijke gegevens leidt, zal iedereen met toegang tot de PDF de inhoud kunnen openen en bekijken. Daarom moet de verspreiding van het document met zorg worden begeleid om dit te voorkomen.

2. Gemak

En daarmee is de cirkel rond, terug naar het probleem van PDF hyperlinks die om verschillende redenen niet werken. Het kan aan de applicatie liggen of aan een inherente linkfout (ontbrekende HTTP, etc., zoals beschreven in dit artikel.)


Deel 5. Alles-in-één PDF-oplossing - PDFelement

PDF-editors zijn vrij algemeen op de markt, met een verscheidenheid beschikbaar voor efficiënt gebruik. Met de verzadiging van dergelijke platforms waardoor het moeilijk worden om uit te kiezen, introduceert dit artikel u een zeer indrukwekkend platform dat het doel dient van het uitroeien van alle management problemen met betrekking tot het omgaan met PDF's. PDFelement vergemakkelijkt de bewerkings- en conversietools en presenteert hoogwaardige uitvoerinhoud via deze efficiënte hulpmiddelen. Deze hulpmiddelen zijn gebaseerd op het leveren van efficiënte resultaten om de kwaliteit van het originele document te behouden. Hier zijn vele kenmerken van PDFelement.

 • Met PDFelement kunt u aantekeningen maken in PDF's door aantekeningen, markeringen, onderstrepingen, vormen en meer toe te voegen.
 • Het kan PDF-bestanden omzetten in een groot aantal formaten zoals Word, Excel, PowerPoint, HTML, Epub, RTF, enzovoort.
 • Het beschermt PDF-documenten door het toepassen van een wachtwoord en handtekening.
 • U kunt ook watermerken, achtergronden, kop- en voetteksten aan de PDF-bestanden toevoegen.
 • Hiermee kunt u tekst en afbeeldingen in uw PDF-document bewerken.
 • U kunt PDF-bestanden in batches maken en converteren.
 • Hiermee kunt u een PDF-bestand uit meerdere bestanden samenvoegen en een PDF in meerdere pagina's splitsen.
 • PDFelement kan ook gevoelige informatie uit PDF-bestanden verwijderen.

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!


author name

Carina Lange

Editor

Home > PDF Kennis > Waarom werken hyperlinks niet in PDF? Repareer het!