Top

Standaard PDF-viewer wijzigen in Windows 10

author name

2022-06-30 10:58:38 • Filed to: PDF Kennis • Proven solutions

Een van de belangrijkste updates in Windows 10 is de introductie van Microsoft Edge. Niet alleen werd het geïntroduceerd als de standaardbrowser van Windows 10 om Internet Explorer te vervangen, maar het werd ook geprogrammeerd om de standaard PDF-viewer te zijn. Dit laatste betekent simpelweg dat Windows 10-gebruikers automatisch deze applicatie zullen gebruiken wanneer ze PDF-bestanden openen. Dit is geweldig omdat het niet meer nodig is om een PDF-viewer van derden te installeren die uw computer mogelijk kan vertragen.

Degenen die vaak de PDF-bestandsindeling gebruiken, kunnen Microsoft Edge echter een beetje beperkt vinden in zijn mogelijkheden. Als u daarom liever dynamischere software gebruikt, zult u blij zijn te weten dat u de standaard PDF-viewer op Windows 10 kunt wijzigen zodat uw PDF-documenten automatisch in de software worden geopend.

Standaard PDF-viewer wijzigen in Windows 10

Er zijn twee manieren waarop u de standaard PDF-viewer in Windows 10 kunt wijzigen: met Bestandsbeheer of via het Configuratiescherm. Beide zijn eenvoudig uit te voeren als u de volgende stappen volgt:

Methode 1. Gebruik Bestandsbeheer

Stap 1. Klik met de rechtermuisknop op uw PDF

Klik met de rechtermuisknop op een PDF-bestand. Klik op Openen Met > Kies een andere toepassing.

configure the PDF reader in Windows 10

Stap 2. Standaardviewer wijzigen

Een pop-up venster zal u vragen om uw favoriete software te kiezen. Vink het vakje Deze app altijd Gebruiken aan en klik op OK.

Als de software van uw voorkeur niet in het pop-upvenster verschijnt, klikt u op Meer Apps om de lijst uit te breiden. Scroll naar beneden totdat u de koppeling Naar een Andere App op deze pc Zoeken ziet en klik erop. Zoek en selecteer de software van uw voorkeur om deze als de standaard PDF-viewer in Windows 10 in te stellen.

Change the default pdf reader on Windows 10

Methode 2. Met behulp van het Configuratiescherm

Stap 1. Open het Configuratiescherm

Open het Configuratiescherm van uw PC en klik op Standaardprogramma's. Ga verder met het openen van de Associeer een Bestandstype of Protocol met een Programma -instellingen. Het zal enige tijd duren voordat uw PC al uw bestandsformaten heeft geladen.

Change the default PDF reader on Windows 10

Stap 2. Wijzig standaard programma

Zoek het .pdf item. Markeer de rij en klik op de knop Programma wijzigen.... Er verschijnt een venster waarin u wordt gevraagd de gewenste standaard PDF-viewer te kiezen.

change the default PDF reader on Windows 10

Stap 3. Bevestig uw instellingen

Als u de gewenste PDF-viewer niet kunt vinden, kunt u deze vinden door op de link Meer Apps te klikken. Als u het programma nog steeds niet kunt vinden, scrollt u naar beneden en klikt u op de link Naar een Andere Toepassing op deze pc Zoeken. Zodra u de gewenste software hebt gevonden, klikt u op Openen om deze in te stellen als de standaard PDF-viewer op uw PC.

change the default PDF reader on Windows 10

Best PDF Viewing and Reading Tool on Windows 10

Voor PDF-gerelateerde software die waar voor zijn geld biedt, bevelen wij PDFelement ten zeerste aan vanwege zijn uitgebreidheid. U kunt het gebruiken als een PDF viewer, PDF converter, PDF editor en nog veel meer! Er is een overvloed aan bewerkings- en commentaargereedschappen voor u om teksten, afbeeldingen en pagina's toe te voegen, te verwijderen en te bewerken. Om PDF's te bekijken, kunt u met PDFelement documenten in de lichte of donkere modus bekijken. De software is in staat om PDF's te converteren of PDF's te maken van en naar vele formaten, zodat u in staat zult zijn om het document te delen met iedereen in verschillende formaten.

Met de optionele OCR-plugin kunt u een gescand PDF-bestand omzetten in een doorzoekbaar en bewerkbaar bestand. U kunt met behulp van deze software een Open Wachtwoord of Toegankelijkheidsbeperkingen toepassen om uw PDF-bestand te beschermen tegen toegang of wijziging.

default PDF reader on Windows 10

Als u uw pdf-bestanden wilt openen als pdfelement-bestanden, kunt u met de rechtermuisknop op het pdf-bestand klikken en op de eigenschappen de optie Openen Met wijzigen in Wondershare PDFelement.

open with pdfelement

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!


author name

Carina Lange

Editor

Home > PDF Kennis > Standaard PDF-viewer wijzigen in Windows 10