Top

PDFelement - Bewerken, Annoteren, Vullen en Ondertekene van PDF Documenten

appstore
Download in de App Store

PDFelement - Lezen, Annoteren en Ondertekenen van PDF

appstore
Download het in Google Play

PDF naar HTML converteren met Python

author name

2022-06-17 16:49:25 • Filed to: PDF Kennis • Proven solutions

Het omzetten van PDF naar HTML is in veel scenario's nuttig. Als u bijvoorbeeld een webvoorbeeld van een PDF-document wilt bekijken, is HTML de ideale indeling. De reden hiervoor is dat PDF geen responsieve of interactieve indeling op het web is; HTML is een betere optie omdat het zich onder andere kan aanpassen aan de schermgrootte en resolutievereisten van uw apparaat. Als u PDF naar HTML moet converteren, is Python een goede optie omdat het een aantal pakketten heeft om met PDF-documenten om te gaan.

Hoe PDF naar HTML converteren met Python

Als u op een Linux machine werkt, werkt de Python PDF to HTML methode goed omdat u de tools waarschijnlijk al geïnstalleerd hebt. Als u bijvoorbeeld AbiWord gebruikt, kunt u ofwel de command-line methode gebruiken of de GUI aanroepen. In het eerste scenario kunt u standaard bibliotheken gebruiken om het programma vanuit Python op te roepen, zoals te zien is in de afbeelding hieronder:

pdf to html python

De eigenlijke conversieopdracht - "abiword -t %(tmp)s/%(guid)s.html %(file_path)s; cat %(tmp)s/%(guid)s.html" - is te zien in de afbeelding hierboven.

Voor- en nadelen van de conversie van PDF naar HTML met Python

Er zijn natuurlijk voor- en nadelen aan het gebruik van Python om PDF naar HTML te converteren. Als u bekend bent met Python-programmering, zou het een koud kunstje moeten zijn om PDF naar HTML te converteren met bibliotheken waar u waarschijnlijk al mee hebt gewerkt. Aan de andere kant, als u relatief nieuw bent, zult u het misschien moeilijk hebben om uit te zoeken welk programma het beste bij uw specifieke situatie past. Er zijn verschillende populaire forums waar je deze kennis gemakkelijk kunt opdoen, maar het is een omslachtig proces. Hier zijn enkele van de andere plussen en minnen.

De voordelen zijn als volgt:

 • Geen PDF omvormer of PDF bewerker nodig
 • Gemakkelijk beschikbare bibliotheken om PDF-documenten te beheren
 • Geavanceerde functies zoals OCR zijn beschikbaar

Tegelijkertijd zijn er ook verschillende nadelen, zoals:

 • Problemen met de codering
 • Latent gegevensverlies
 • Onjuiste conversie als gevolg van de complexe lay-out van de bron-PDF

Hoe PDF naar HTML converteren zonder Python

Als u helemaal geen Python meer wilt gebruiken voor PDF-naar-HTML-conversie, is er een hulpmiddel genaamd PDFelement dat kan helpen. Het is niet alleen geweldig voor PDF naar HTML, maar ook voor het converteren van HTML naar PDF (PDF maken van HTML.) Naast een uitgebreide reeks conversie- en aanpassingsopties, biedt het ook de volgende functies:

 • Een volledig pakket gereedschappen om PDF's te bewerken.
 • PDF's bekijken, becommentariëren en van aantekeningen voorzien met uitgebreide opmaakopties.
 • Formulieren invullen, maken of converteren naar interactieve PDF's met geavanceerde hulpmiddelen.
 • Voer batchprocessen uit voor verschillende PDF-acties, waaronder conversie en OCR.
 • Geavanceerde beveiligingsfuncties om de vertrouwelijkheid te handhaven bij het distribueren van PDF's.
 • Wachtwoordversleuteling, watermerken en andere beveiligingsfuncties voor PDF's.
 • Optimalisatie van bestandsgrootte - enkel en batch.

Geloof het of niet, maar het converteren van PDF naar HTML is een eenvoudige kwestie van drie stappen: importeer de bron-PDF, kies de uitvoerindeling als HTML en druk op Converteren. Als u deze drie stappen leert, is het alsof u de conversie van PDF-bestanden onder de knie hebt, omdat al het zware werk door de software wordt gedaan. Als nieuwe gebruiker zult u genieten van de intuïtieve interface en de kristalheldere weergave van alle menu's en functies. Bovendien krijgt u een hogere conversiesnelheid en mogelijkheden voor bulkconversie. Om PDF naar HTML te converteren, voert u de onderstaande stappen uit op uw eigen computer.

Stap 1. Open PDF

Download het EXE of DMG bestand van PDFelement 7 van de officiële website. en installeer het zoals elk ander Windows of Mac programma, al naar gelang uw behoefte. U kunt het programma starten en de knop Bestand openen... gebruiken of uw PDF-bestand naar het programma-pictogram slepen om het te openen.

python pdf to html

Stap 2. Klik op de Naar HTML knop

Zodra het bestand geopend is, ga naar de Converteren tab en klik op de Naar HTML-optie als uw output bestandsformaat. Maakt u zich geen zorgen als u per ongeluk een andere optie selecteert, want u kunt het in het volgende venster veranderen.

convert pdf to html python

Stap 3. Voltooiing van de conversie van PDF naar HTML zonder Python

In het dialoogvenster Opslaan Als dat verschijnt, hebt u de mogelijkheid om het uitvoerformaat opnieuw te wijzigen. U hebt ook de Instellingen-optie die u ook een aantal geavanceerde conversie parameters zal geven. Klik op Opslaan en wacht tot de conversie klaar is.

pdf to html converter python

Opmerking: Tijdens de conversie ziet u een klein voortgangsvenster zoals in de schermafbeelding hieronder. Wanneer u 100% ziet, klik dan op Voltooien en u bent klaar.

python convert pdf to html

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een tool als PDFelement of zelfs Adobe Acrobat DC is dat er zeer weinig gebruikersinput vereist is voor het proces. We hebben al gezien hoe ingewikkeld het kan worden met Python, tenzij u het al eerder hebt gedaan, en de meeste andere command-line hulpmiddelen zijn even onvoorspelbaar of ronduit gevaarlijk voor uw systeem als u niet precies weet wat u aan het doen bent. Eenvoudig gezegd, als de kwaliteit en de nauwkeurigheid van de conversie belangrijk voor u zijn, kunt u beter vertrouwen op een product dat een degelijke klantenondersteuning biedt.

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!


author name

Carina Lange

Editor

Home > PDF Kennis > PDF naar HTML converteren met Python