Top

Hoe eenPDF bewerken met Microsoft PDF Editor

author name

2022-06-15 16:22:25 • Filed to: PDF Software Vergelijking • Proven solutions

Microsoft Office is ongetwijfeld een van de belangrijkste programma's om Office-documenten, spreadsheets en presentaties te maken of te bewerken. Nu het PDF-bestandsformaat aan populariteit wint en PDF-editors de leiding nemen in de dienstensector, vragen veel mensen zich af: Heeft Microsoft een PDF-editor? Dit artikel bevat een gedetailleerde inleiding tot Microsoft PDF editor en de oplossing om PDF-bestanden te bewerken met Microsoft PDF-editor en zijn alternatieven.

Deel 1. PDF bewerken met Microsoft Office PDF Editor

Microsoft kwam met een speciale PDF-editor om het bewerken van PDF's overzichtelijker te maken. Het platform beschikt over een aantal van de meest voorkomende bewerkingstools in de interface, die gebruikers helpen om hun PDF-documenten tot op zekere hoogte te bewerken. Er zijn meerdere hulpmiddelen waarvan de gebruiker kan genieten in Microsoft 365 PDF-editor. Als u graag een PDF-document wilt bewerken via het programma, moet u de onderstaande stappen volgen.

Stap 1. Download PDF Office uit de Microsoft Store en start het platform op uw apparaat. Selecteer de knop PDF bewerken in de lijst met verschillende hulpmiddelen in de interface.

microsoft pdf editor

Stap 2. Nadat u PDF bewerken hebt geselecteerd, wordt de gebruiker doorgestuurd om het PDF-bestand te importeren dat hij wil bewerken. Selecteer een PDF-document en selecteer Openen. Als het bestand succesvol is geïmporteerd, kan de gebruiker verschillende bewerkingsfuncties binnen het platform uitvoeren, waaronder markeren, annoteren, commentaar geven en verschillende vormen in het bestand tekenen.

Stap 3. Zodra de gebruiker klaar is met het bewerken van het PDF-bestand, kan hij op de knop Opslaan in het bovenste menu tikken om het bewerken van het PDF-document af te sluiten.

microsoft office pdf editor


Deel 2. Alternatief om een PDF te bewerken met Microsoft PDF Editor

PDFelement is een alles-in-een PDF-oplossing, die PDF-editor, -creator, -converter, -annotator en -formuliervuller integreert. Binnen PDFelement kunt u PDF's direct bewerken zoals Word. U kunt alles in het PDF-bestand bewerken, van de tekst tot de afbeeldingen of grafieken.

Stap 1. Upload PDF naar de PDF-editor

Klik met de rechtermuisknop op het PDF-bestand dat u wilt bewerken, klik vervolgens op Openen met en selecteer Wondershare PDFelement in de lijst. Dit zal het PDF-bestand direct openen in de software. U kunt ook eerst het programma starten en dan PDF-bestanden erin importeren door op de knop Bestanden openen te klikken.

pdf editor microsoft alternative

Stap 2. PDF-tekst bewerken

Om de tekst in een PDF-bestand te bewerken, gaat u naar het tabblad Bewerken en klikt u op de knop Bewerken. Klik nu op een woord of zin die u wilt bewerken, en u ziet een blauwe omlijning rond dat tekstgebied. U kunt dit woord of deze zin nu selecteren en bewerken.

alternative to microsoft office pdf editor

Stap 3. PDF-afbeeldingen bewerken

Net als tekst, zijn de opties om afbeeldingen te bewerken te vinden onder het tabblad Bewerken. Klik op de knop Bewerken en klik op de afbeelding die u wilt bewerken. De meeste bewerkingsopties kunnen direct op de afbeelding worden uitgevoerd. Het kan echter zijn dat u met de rechtermuisknop op de foto moet klikken om deze in elke richting te draaien.

edit pdf in microsoft pdf eidtor alternative

Stap 4. PDF-pagina's bewerken

Pagina's in PDF bewerken betekent de volgorde van PDF-pagina's wijzigen, ze vervangen, verwijderen of er een kopie van maken. Al deze opties vindt u in het tabblad Pagina. Klik erop en u ziet tal van andere opties om de pagina's te ordenen.

U kunt dit artikel raadplegen voor meer gedetailleerde stappen over hoe u pagina's uit een PDF kunt verwijderen.

microsoft pdf editor free alternative

Stap 5. PDF-formulieren bewerken

Met de ingebouwde opties om PDF-formulieren te bewerken, zal Wondershare PDFelement automatisch de interactieve velden in het PDF-formulier detecteren. Klik op Velden markeren en vul de PDF-formulieren in.

edit pdf with alternative microsoft pdf editor

In het geval van tekst kunt u de stijl, lettertypen en zelfs de uitlijning van de tekst wijzigen. Als u dus nieuwe tekst in het PDF-bestand wilt toevoegen, kunt u de stijl van de tekst afstemmen op de reeds aanwezige tekst in het PDF-bestand. In het geval van afbeeldingen kunt u deze bijsnijden, van formaat veranderen, roteren of uit het PDF-bestand extraheren. In tegenstelling tot het hierboven genoemde programma, kan deze Microsoft PDF document schrijver zelfs de tekst in de gescande documenten bewerken met behulp van de OCR-functie. Normaal gesproken wordt een gescand document opgeslagen als een afbeelding, die niet kan worden bewerkt in Microsoft Office. Maar het zal u het document laten bewerken op de gemakkelijkst mogelijke manier. Meer informatie over het bewerken van gescande PDF-bestanden.


Deel 3. De vergelijking tussen Microsoft PDF Editor en PDFelement

Microsoft Office PDF-editor beschikt over een aantal van de beste PDF-bewerkingstools op de markt. Als het gaat om een vergelijking met een van de beste PDF-bewerkingsplatforms op de markt, zoals PDFelement, moet men zich een aantal aanzienlijke verschillen realiseren, die als volgt worden beschreven.

Voor- en nadelen van Microsoft Office PDF Editor

Voordelen:

 • Gebruikers kunnen bladwijzers instellen en aantekeningen maken in hun PDF-documenten.
 • Onderteken uw PDF-documenten en sla de handtekening op voor later gebruik.
 • Maak aantekeningen in uw PDF-document met verschillende vormen en maak er gemakkelijk opmerkingen over.

Nadelen:

 • Het gereedschap is alleen beschikbaar in de Microsoft Store, waardoor het precies voor Windows-gebruikers.
 • Het hulpmiddel is niet gratis beschikbaar, waar de gebruikers worden vereist om het hulpmiddel voor een prijs te kopen.

Voor- en nadelen van het alternatief voor Microsoft Office PDF Editor - PDFelement

Voordelen:

 • Voer batchverwerking uit met meerdere PDF-bestanden.
 • Beveilig uw PDF-documenten met wachtwoordbeveiliging, redigeren van informatie en digitale handtekeningen
 • Gemakkelijk tekst, afbeeldingen en links in het hele PDF-document bewerken.

Nadelen:

 • Bij de proefversie van PDFelement laat het programma een watermerk achter op elk bewerkt document.


Deel 4. Hoe een PDF bewerken in Microsoft Word

Naast het gebruik van Microsoft Office PDF Editor om uw PDF-bestanden te bewerken, als u wilt bewerken in Microsoft Word, kunt u PDF converteren naar Word-formaat.

 • Start Microsoft Word op uw computer en open het gewenste PDF-bestand in het programma. Klik op Bestand > Openen en selecteer het PDF-bestand.
 • Er verschijnt nu een dialoogvenster op het scherm waarin u wordt gevraagd het PDF-bestand om te zetten naar een bewerkbaar Word-document, wat veel tijd in beslag kan nemen, en de grafische elementen van het PDF-bestand zullen ook worden verplaatst. Klik op de knop OK in dit dialoogvenster.
 • Wacht een paar seconden tot minuten en laat Microsoft Word dit PDF-bestand omzetten naar een Word-document.
 • U kunt dit document gewoon als een Word-document bewerken, en na het aanbrengen van wijzigingen het document opslaan. Een belangrijk ding om op te merken is dat u het uiteindelijke bestand moet opslaan als PDF in plaats van het DOCX-formaat.
microsoft word pdf editor

Tekortkomingen:

 • Voordat u verder gaat, moet u controleren of deze functie alleen werkt met de laatste versie van Microsoft Office op uw computer.
 • Normaal gesproken bestaat een PDF-bestand uit tekst en afbeeldingen. Wanneer we het PDF-bestand bewerken in Microsoft PDF-editor of Word, kan de opmaak van het document verloren gaan, vooral in het geval van de afbeeldingen die in het PDF-bestand aanwezig zijn.
 • Bovendien kunt u niet rechtstreeks een Microsoft Office bewerken PDF, maar zal moeten converteren naar een Word-document.


Deel 5. Wat is de beste keuze voor het bewerken van een PDF?

PDFelement biedt zijn gebruiker een zeer voorbeeldige verscheidenheid aan PDF-bewerkingstools. De tool stelt gebruikers in staat om verschillende bewerkingsfuncties uit te voeren, maar ze kunnen hun documenten ook converteren naar verschillende bestandsformaten, terwijl de kwaliteit van het document behouden blijft. PDFelement beschikt over verschillende andere hulpmiddelen, zoals de OCR-functie, die afbeeldingen gemakkelijk in tekst omzet voor gebruikers.

Daarnaast kunnen gebruikers batchverwerkingstools gebruiken om meerdere documenten tegelijk te bewerken. Vervolgens kunt u verschillende andere functies uitvoeren, zoals het bijsnijden van PDF's, het afvlakken van PDF-documenten en het annoteren van documenten binnen één enkel platform. Ervaar een van de beste ervaringen in PDF-bewerking met PDFelement.

microsoft pdf editor alternative

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!


author name

Carina Lange

Editor

Home > PDF Software Vergelijking > Hoe eenPDF bewerken met Microsoft PDF Editor