Top

PDFelement - Bewerken, Annoteren, Vullen en Ondertekene van PDF Documenten

appstore
Download in de App Store

PDFelement - Lezen, Annoteren en Ondertekenen van PDF

appstore
Download het in Google Play

Hoe PDF's bewerken met een alternatief voor PDF-XChange Editor

author name

2022-06-15 16:22:25 • Filed to: PDF Software Vergelijking • Proven solutions

PDF XChange Editor is een populaire PDF-editor die vaak wordt gebruikt om PDF's te lezen en te wijzigen. Het wordt geleverd met een groot aantal handige functies, waarmee gebruikers gemakkelijk PDF's kunnen bewerken. Het heeft zowel gratis als Pro-opties. De gratis versie van PDF-XChange Editor ondersteunt alleen het bekijken en kleine bewerkingen. In dit artikel komen zowel de voordelen als de tekortkomingen van PDF-XChange Editor aan bod, en wordt uitgelegd hoe u PDF-XChange Editor en zijn alternatief kunt gebruiken om PDF-bestanden te bewerken.

Het beste alternatief voor PDF XChange Editor

PDF-XChange Editor biedt een geweldige manier om PDF's te bewerken, maar het kan een beetje ingewikkeld zijn voor beginners. Het is ook niet de ideale oplossing als u afbeeldingen wilt bewerken. Een alternatieve PDF-editor die niet alleen gemakkelijk te gebruiken is, maar waarmee u ook elk aspect van uw PDF-document kunt bewerken, is PDFelement.

Hier volgt een stap-voor-stap handleiding over hoe u dit PDF-XChange Editor alternatief kunt gebruiken om uw PDF-documenten op verschillende punten te bewerken.

Stap 1. Open het PDF-document

Begin met het installeren van PDFelement op uw PC. Start het programma en klik op Openen om te bladeren naar het PDF-bestand dat u wilt bewerken. U kunt ook klikken op Bestand > Openen > Bladeren om het bestand op uw computer te vinden.

pdf xchange viewer

Stap 2. PDF-tekst of -afbeelding bewerken

Zodra het document is geopend, klikt u op Bewerken in de hoofdwerkbalk om de bewerkingsopties te openen. Om de tekst te bewerken, klikt u op Tekst bewerken en vervolgens op de tekst die u wilt bewerken. Er verschijnt een tekstvak rond de tekst. Klik in het vak om de cursor op te roepen. U kunt dan extra tekst typen of de tekst selecteren om het lettertype, de lettergrootte, de kleur of de stijl van de tekst te wijzigen.

Om afbeeldingen te bewerken, selecteer het icoon Objecten bewerken en klik dan op de afbeelding die u wilt bewerken. Er verschijnt een kader rond de afbeelding met hoekmarkeringen (kleine vierkantjes) die u kunt gebruiken om de afmetingen van de afbeelding aan te passen zoals u wilt. Als u de plaats van de afbeelding wilt wijzigen, sleept u deze gewoon naar de nieuwe plaats. Om de afbeelding te verwijderen, druk op delete op uw toetsenbord zodra de afbeelding is geselecteerd.

pdf xchange editor

Stap 3. Bewerk gescande PDF

Als de PDF gescand is, ziet u boven in het scherm een berichtenbalk verschijnen wanneer u het document opent. Klik op OCR uitvoeren en kies de OCR-taal. Enkele seconden later wordt een nieuw PDF-document aangemaakt dat u kunt bewerken zoals hierboven beschreven.

pdf xchange pro

Stap 4. PDF omzetten

Als u tevreden bent met uw bewerking, kunt u het PDF-document converteren naar een andere indeling. Meer instructies over het converteren van PDF naar andere indelingen.

xchange viewer

Waarom een PDF XChange Editor Alternatief kiezen

De kenmerken die PDFelement tot uw eerste keuze maken wanneer u op zoek bent naar een PDF-Xchange alternatief zijn:

 • In tegenstelling tot PDF-XChange Editor is het bewerken van tekst met PDFelement heel eenvoudig en kunt u net zo gemakkelijk afbeeldingen bewerken
 • U kunt ook op verschillende manieren aantekeningen maken in uw document; opmerkingen, notities en aangepaste stempels toevoegen of zelfs tekst markeren, onderstrepen en doorstrepen
 • U kunt PDF's met één klik maken en PDF's converteren naar Word, Excel, PowerPoint, EPUB of HTML
 • Met OCR-functies kunnen gebruikers gescande of beeldrijke PDF's heel gemakkelijk bewerken
 • U kunt ook een digitale handtekening aan uw document toevoegen en zelfs een wachtwoord om het document te beveiligen

pdf xchange viewer download

Hoe PDF's bewerken met PDF-XChange Editor

Met PDF-Xchange Editor kunt u tekst als volgt bewerken.

 • Stap 1: Begin met het selecteren van de tekst die u wilt bewerken. U kunt dat doen door op de knop Inhoud bewerken te klikken. U kunt de tekst vergroten of verkleinen, roteren of verplaatsen.
 • Stap 2: Als u de tekst zelf wilt bewerken, kunt u dubbelklikken op een gedeelte van de tekst om het te selecteren. U kunt de tekst dan bewerken door te kopiëren, te knippen of de lettergrootte, stijl of kleur aan te passen. Klik met de rechtermuisknop op de tekst om deze opties weer te geven.

Tekortkomingen van PDF-XChange Editor en PDF-XChange Editor Pro

PDF-XChange Editor is een populaire keuze, maar het mist een aantal cruciale functies, waaronder:

 • Het kan niet zo gemakkelijk afbeeldingen bewerken als PDFelement dat kan
 • U kunt het niet gebruiken om een PDF naar EPUB of HTML te converteren
 • Het werkt mogelijk niet met wachtwoordbeveiligde PDF's
pdf xchange editor free

Tips voor het gebruik van PDF-XChange Editor

Hieronder volgen enkele tips om het gebruik van PDF-XChange Editor te vergemakkelijken:

 • Wanneer u tekst bewerkt, klikt u met de rechtermuisknop op de geselecteerde tekst om een aantal opties weer te geven, waaronder Ongedaan maken als u de laatst aangebrachte wijzigingen ongedaan wilt maken.
 • U kunt ook verschillende alinea-opties instellen door Alinea te selecteren. Hiermee kunt u de uitlijning, inspringing en spatiëring instellen.

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!


author name

Carina Lange

Editor

Home > PDF Software Vergelijking > Hoe PDF's bewerken met een alternatief voor PDF-XChange Editor