Top

PDFelement - Bewerken, Annoteren, Vullen en Ondertekene van PDF Documenten

appstore
Download in de App Store

PDFelement - Lezen, Annoteren en Ondertekenen van PDF

appstore
Download het in Google Play

Hoe een gescand document omzetten naar een PDF-bestand

author name

2022-06-15 16:22:23 • Filed to: Hoe kan ik • Proven solutions

Elk gescand document kan worden omgezet in verschillende formaten, waaronder PDF. PDF is een geweldige indeling voor het vastleggen en verzenden van elektronische documenten in de bedoelde opmaak, omdat het op alle apparaten op dezelfde manier wordt gepresenteerd. Door een gescand document naar PDF te converteren, kunt u meer waarde toevoegen aan uw belangrijke gescande documenten. In dit artikel leert u hoe u gescande documenten converteert naar een PDF met PDFelement. Dit maakt het gemakkelijker om wijzigingen in een gescand document aan te brengen en het op te slaan in vele uitvoerformaten, zoals bewerkbaar PDF, Word, Excel, PPT, EPUB en meer.

Hoe een gescand document omzetten naar PDF

Leer hoe u een gescand document kunt converteren en bewerken als een PDF-bestand. Volg de onderstaande stappen nadat u ervoor hebt gezorgd dat u OCR hebt gedownload en geïnstalleerd.

Stap 1. Gescand document importeren in PDFelement

Start PDFelement op uw computer. Het bestand kan direct met PDFelement worden geopend door op de knop Bestanden Openen te klikken.

scanned document to PDF

Stap 2. Gescande documenten omzetten naar PDF

Met de OCR-functie zal het programma het gescande bestand automatisch detecteren en u vervolgens vragen om OCR te gebruiken. Klik op de knop OCR uitvoeren in de bovenste informatiebalk en selecteer de taal van het document. U kunt dan op OK klikken. Terwijl de OCR wordt uitgevoerd, mag u geen andere activiteiten uitvoeren.

how to convert scanned document to PDF

Stap 3. Inhoud in uw PDF bewerken (optioneel)

Nadat de OCR is voltooid, kunt u uw document indien nodig verder bewerken. PDFelement biedt een groot aantal gereedschappen voor bewerking en aantekeningen. Om de tekst in uw document te wijzigen, kunt u naar het tabblad Bewerken gaan en op het pictogram Bewerken klikken en de bewerkingsmodus kiezen. Klik vervolgens op de tekst die u wilt bewerken en breng de wijziging aan.

how to convert scanned documents to PDF

Stap 4. Sla uw bestand op als PDF

Als u tevreden bent met de wijzigingen die u hebt aangebracht, kunt u het gescande document nu opslaan als een PDF. Gebruik het Opslaan-icoon in de bovenste menubalk of ga naar Bestand > Opslaan Als. U kunt kiezen waar u het bestand wilt opslaan en de bestandsnaam ingeven.

scanned document to PDF converter

PDFelement biedt snelle herkenning van tekst, afbeeldingen en getallen en houdt de documentlay-out effectief intact. Het ondersteunt ook een breed scala aan OCR-talen, zodat u een bewerkbaar bestand met hoge nauwkeurigheid krijgt.


Video over hoe een gescand document om te zetten naar een PDF

Om u te laten zien hoe u gescande documenten directer en uitgebreider naar PDF kunt converteren, kunt u deze video bekijken en meer video's bekijken over PDFelement van Wondershare Video Community.


Hoe een gescand document omzetten naar PDF - HiPDF

Er is een andere methode om gescande documenten om te zetten in PDF. HiPDF is een van de beste online PDF-converters, het kan niet alleen een PDF converteren naar Microsoft Office-indeling, maar ook PDF coderen, PDF comprimeren, PDF bijsnijden, enz. Volg nu de onderstaande stappen om te leren hoe gescande documenten naar PDF kunnen worden geconverteerd.

Stap 1. Uploaden gescand document

Wanneer u de HiPDF website opent, klikt u op de Converteren optie op de bovenste werkbalk en selecteert u Afbeelding naar PDF. Nadat u de optie Afbeelding naar PDF hebt geselecteerd, opent u een nieuwe webpagina waarin u het gescande document kunt uploaden. Klik op de knop Bestand Selecteren en open vervolgens het gescande document. Bovendien kunt u bestanden uploaden door ze naar de webpagina te slepen.

Stap 2. Gescande document omzetten naar PDF

Na het uploaden van het gescande document, klikt u op de knop CONVERTEREN. In slechts enkele seconden wordt het gescande document geconverteerd naar een PDF-bestand en kunt u op DOWNLOAD klikken om uw bestand op te slaan.

how to convert scanned documents to PDF

Hoe een gescand document omzetten naar PDF - PDF Converter Pro

Wondershare PDF Converter Pro is een andere krachtige PDF-converter die u niet alleen kan helpen bij het converteren van gescande documenten naar PDF, maar die u ook kan helpen bij het converteren van PDF naar andere Microsoft Office-indelingen. Hier wordt u begeleid over de gemakkelijkste manier om gescande documenten te converteren naar PDF.

Stap 1. Voeg een gescand document toe

Start Wondershare PDF Converter Pro, ga naar het tabblad OCR en klik vervolgens op de knop Toevoegen om een gescand document aan deze PDF-converter toe te voegen.

how to convert scanned documents to PDF

Stap 2. Gescande document omzetten naar PDF

Na het uploaden van uw gescande document, kies PDF in het Formaat uitklapmenu, ga dan naar OCR Instellingen om de taal te kiezen die u wilt herkennen. Klik op het Indienen-pictogram en klik dan op de Converteren-knop, het OCR proces zal binnen enkele seconden voltooid zijn. Dan krijgt u het geconverteerde PDF-bestand.

how to convert scanned documents to PDF

Tips voor het omzetten van gescand document naar PDF met OCR

  • Er zijn meer dan twintig talen waaruit u kunt kiezen. Dit zal ervoor zorgen dat u geen problemen zult hebben met de herkenning van speciale tekens in uw document.
  • Als u een groter document hebt met honderden pagina's, kunt u het paginabereik naar wens aanpassen.
  • Nadat u de OCR-functie hebt geopend, kunt u meerdere opties selecteren, zoals de manier waarop uw document moet worden weergegeven, de zoomweergave voor uw document en het standaardlettertype voor een tekstvak.
  • U kunt uw bestanden converteren vanuit meerdere formaten, zoals afbeelding, Word, Excel, PowerPoint, EPUB, HTML, naar PDF en vice versa, van PDF naar vele andere formaten.

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!


author name

Carina Lange

Editor

Home > Hoe kan ik > Hoe een gescand document omzetten naar een PDF-bestand