Vraag je je af hoe je PDF op Mac kunt afdrukken? Er zijn veel gratis PDF printers voor Mac die dit kunnen doen, zonder aanvullende instellingen. Dit artikel bespreekt de 8 best beoordeelde PDF printers voor Mac die momenteel op de markt zijn en schetst ook hun voor- en nadelen.

PDF printers voor Mac die je moet leren kennen

#1. PDFelement

PDFelement PDFelement is een complexe PDF tool waarmee PDF's kunnen worden bewerkt, geannoteerd, aangemaakt en geconverteerd. Hiermee kunnen gebruikers ook PDF's beschermen met wachtwoorden, PDF formulieren digitaal ondertekenen en naar PDF afdrukken. Het is uitgerust met een van de beste afdrukfuncties, waarmee elk bewerkt PDF bestand kan worden afgedrukt. Het bevat ingesloten paginakaders die je kunt wijzigen en aanpassen, waarmee gebruikers het afdrukformaat tijdens het afdrukproces kunnen instellen. De volgende stappen gaan over het eenvoudig afdrukken van PDF op Mac.

Stap 1: Openen en Printen

Open het bestand dat je wilt afdrukken naar PDF met PDFelement. Klik op "Bestand"; "Afdrukken" of gebruik de Command + P toetsenbord commando's en om het venster met afdrukopdrachten te openen.

mac pdf printer

Stap 2: Instellen Print Opties en Opslaan

Stel de gewenste afdrukopties in. Klik op de PDF knop in het afdrukvenster en kies Opslaan als PDF in het vervolgkeuzemenu. Geef het PDF bestand een naam en selecteer een locatie om het op te slaan.

pdf bewerker mac

Video's over het Printen van PDF op Mac

Voordelen van PDFelement:

 • Je kunt eenvoudig tekst, pagina's en afbeeldingen wijzigen en objecten uit je PDF invoegen of verwijderen.
 • Je kunt moeiteloos meerdere PDF's combineren in één PDF bestand of een enkele PDF opsplitsen in meerdere verschillende bestanden.
 • Wachtwoorden en machtigingsbeperkingen worden gebruikt om PDF documenten te beschermen.
 • Vul een bestaand PDF formulier in en bewerk het, of maak een nieuw met verschillende velden, knoppen en vakken.
 • Converteer PDF's naar een groot aantal bestandsformaten of vice versa.
 • Het ondersteunt macOS10.12, 10.13, 10.14 Mojave en 10.15 Catalina.

#2. Adobe® Acrobat® - Adobe PDF Printer Mac

Adobe® Acrobat® maakt het mogelijk om PDF's te maken en af te drukken vanuit elke applicatie op Mac. Wanneer je Acrobat installeert, installeer je ook een virtuele printer die Adobe PDF wordt genoemd. Het is belangrijk op te merken dat wanneer je naar deze printer afdrukt, je document wordt geconverteerd naar een Adobe PDF bestand op Mac in plaats van vellen papier af te drukken. Je kunt dit doen door de volgende stappen te volgen.

pdf printer voor mac
 • Stap 1: Kies "Bestand"; "Printen". Kies Adobe PDF in het printer pop-up menu op je Mac systeem.
 • Stap 2: Klik op "Opslaan als Adobe PDF". Er wordt een dialoogvenster geopend en je moet Adobe PDF of een andere PDF lezer selecteren.
 • Stap 3: Nadat je je keuze hebt gemaakt, word je gevraagd het PDF bestand een naam te geven en een locatie te selecteren om het op te slaan. Type een naam voor je PDF bestand en klik op "OK" om het op te slaan.

Adobe Acrobat XI heeft echter alle ondersteuning beëindigd. Daarom is het belangrijk om je te richten op de beste alternatieven voor Adobe Acrobat.


#3. Mac Computer Ingebouwde PDF Printer

Je kunt de ingebouwde afdrukfunctie op Mac gebruiken om rechtstreeks PDF bestanden te maken of webpagina's, documenten of elk type bestand als PDF document af te drukken zonder dat je extra software nodig hebt. Het eenvoudige proces van afdrukken naar PDF vergt slechts enkele stappen. Je exporteert je document eenvoudig als PDF met de Mac afdrukfunctie. De volgende stappen beschrijven hoe je dit kunt doen.

print pdf Mac
 • Stap 1: Open het bestand dat naar PDF wilt printen.
 • Stap 2: Klik op het bestandsmenu en selecteer "Printen"; je kunt ook de Command + P shortcut gebruiken om de Print dialoogbox te openen.
 • Stap 3: Zoek de PDF knop in de linkerbenedenhoek en selecteer "Opslaan als PDF". Klik op "Opslaan" in het dialoogvenster en sla het op de gewenste locatie op.

#4. PDF Writer voor Mac

Dit programma installeert een printerstation op Mac, waarmee gebruikers elk PDF bestand kunnen maken met de optie "Afdrukken" in de meeste populaire bestandsindelingen. Merk op dat het geen ghostsc_x_ript gebruikt om PDF bestanden te genereren, maar het gebruikt de interne PDF mogelijkheden van de Mac die zijn ontworpen om synergie tussen verschillende PDF taken te creëren.

pdf printers Mac

Voordelen:

 • Het biedt een eenvoudige manier om PDF's te maken door ze te printen.
 • Het ondersteunt samenvoegen van meerdere beelden om zo een PDF bestand aan te maken.
 • Het heeft regelmatig updates.

Nadelen:

 • De PDF schrijver voor Mac heeft alleen een print functie.
 • Het is gebaseerd op CUPS-PDF en de output bestandsgrootte kan vrij groot zijn.

#5. CUPS-PDF

CUPS-PDF is een open bron gesteunde module voor CUPS en het is een geweldig hulpmiddel als je bestanden in PDF formaat wilt afdrukken. Het CUPS-PD pakket voor Mac is de standaardversie in macOS. In elk programma hoef je alleen maar de afdrukopdracht te kiezen, de PDF-knop in het dialoogvenster te selecteren en vervolgens de optie "Opslaan als PDF" te kiezen. Het geeft je een virtuele printer waarin het een PDF bestand afdrukt wanneer er een normale afdruktaak naar wordt verzonden. Het is belangrijk op te merken dat het mogelijk is om een desktopprinter te maken en deze ook te gebruiken om PDF documenten te maken.

pdf printers Mac

Voordelen:

 • CUPS-PDF is gratis en bespaart tijd.
 • Het is waardevol voor het automatiseren van je PDF afduk Mac taak.

Nadelen:

 • Het kan wat verwarrend zijn voor gebruikers die proberen een document als PDF op te slaan.
 • Navigatie is niet zo eenvoudig als bij sommige andere printers.

#6. iPubsoft PDF Creator voor Mac

Je kunt ook PDF's maken van andere bestandstypen, zoals afbeeldingsbestanden als jpg, tif, ico, gif, bmp, pcx, cur, xpm, tga of tekstbestanden als Word documenten. Het bevat veel hoogwaardige functies voor het converteren van PDF documenten met behoud van de originele opmaak. Je kunt PDF's ook converteren naar andere bestandstypen met behoud van de oorspronkelijke lay-out en kwaliteit.

pdf printer voor mac

Nadelen:

 • Het ondersteunt de mogelijkheid om meerdere PDF documenten samen te voegen in een enkel PDF document.
 • Het aangemaakte PDF document zal nog steeds hetzelfde formaat en lay-out hebben als het originele document.
 • De functies zijn makkelijk te gebruiken.

Voordelen:

 • Het bevat geen formatteren van Excel of Word documenten.
 • Het ondersteunt geen toevoeging van versleuteling van PDF bestanden.

#7. CUTEPDF

CutePDF is een van de meest gewilde gratis print naar PDF oplossingen en heeft een makkelijke naam om te onthouden! Het werkt als een stand-alone interface die kan werken met ghost script om je te helpen een PDF bestand te maken zonder schrijver software te kopen. Het heeft een virtuele printer voor alle afdruk ondersteuningstoepassingen op je computer. Om PDF af te drukken met de CutePDF printer, is het belangrijk om eerst een PS2PDF converter te installeren, een postsc_x_ript stuurprogramma dat ondersteuning biedt voor het verwerken van PDF afdruktaken. Afdrukken met de CutePDF omvat het gebruik van de knop "Afdrukken" en het selecteren van de doelmap om het uitvoerbestand op te slaan.

mac pdf printer

Voordelen:

 • Er zijn twee versies - de gratis versie en de betaalde versie. De gratis versie heeft echter bijna dezelfde functies als de betaalde versie.
 • Het is snel en heeft de mogelijkheid om afgedrukte PDF bestanden om te zetten naar een e-mailvriendelijker formaat.

Nadelen:

 • Voor gebruik van de wachtwoordbeveiliging moet je het programma upgraden naar de betaalde versie.
 • Het heeft geen tekstbewerkingsprogramma. Daarom is het niet mogelijk om uw PDF documenten te wijzigen.

#8. Bullzip PDF Printer

Bullzip PDF printer heeft de mogelijkheid om je elke keer een uitvoer van hoge kwaliteit te bieden. Het heeft de meeste functies in vergelijking met zijn concurrenten. Met Bullzip is het mogelijk om je PDF bestanden met een wachtwoord te beveiligen, een watermerk toe te voegen en meerdere documenten samen te voegen. Deze applicatie bevat vertaalfuncties die meerdere talen ondersteunen. Het is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners, en het is een zeer waardevol hulpmiddel om in een zakelijke omgeving te hebben. Om af te drukken op Bullzip PDF printer, moet je het Bullzip printerstuurprogramma kiezen, het uitgevoerde PDF bestand aanpassen en opslaan.

print pdf Mac

Voordelen:

 • Het heeft een eenvoudig te navigeren menu met geweldige mogelijkheden voor het toevoegen van beveiliging en weergave-instellingen via een dialoogvenster.
 • Het heeft de mogelijkheid om PDF bestanden te coderen.

Nadelen:

 • Het is niet mogelijk om de uitvoer zoekfunctie in de geëxporteerde bestanden te implementeren en gebruikers kunnen op geen enkele manier het zoomniveau van de uitvoer regelen wanneer ze met Adobe Reader geopend worden.
Home > Kies de Juiste Mac Software > Top 8 PDF Printers voor Mac (Catalina Inbegrepen)
Digitaliseer papierwerk en versnel de manier waarop jij documenten maakt, voorbereidt en ondertekent.

Beschikbaar voor Windows, Mac & iOS.

Gratis Proberen Nu Kopen