Top

PDFelement - Bewerken, Annoteren, Vullen en Ondertekene van PDF Documenten

appstore
Download in de App Store

PDFelement - Lezen, Annoteren en Ondertekenen van PDF

appstore
Download het in Google Play

Hoe vind ik PDF-bestanden op mijn computer

author name

2022-06-15 16:21:43 • Filed to: PDF Kennis • Proven solutions

Er komen zoveel verschillende categorieën documenten bij ons binnen in de vorm van PDF-bestanden dat het gemakkelijk is om het overzicht te verliezen over waar ze zich op uw computer bevinden. De eerste uitdaging is het vinden van PDF-bestanden waarnaar u specifiek op zoek bent. Nadat u het bestand hebt gevonden, vraagt u zich misschien af hoe u woorden in een PDF kunt opzoeken. Er zijn heel wat manieren om PDF-bestanden op uw PC te vinden; maar om specifieke woorden in een PDF-bestand te vinden of om een zoek-en-vervang actie in PDF uit te voeren, hebt u een gespecialiseerd programma nodig zoals PDFelement. Dit artikel laat zien hoe u lokale PDF's op uw computer kunt vinden en hoe u PDF documenten kunt doorzoeken op specifieke tekststukjes.

3 Methoden om PDF-bestanden op mijn computer te vinden

Er zijn een paar manieren om PDF-bestanden op uw computer te vinden, waarvan sommige in dit gedeelte worden beschreven.

Methode 1: Zoeken in Windows

Waarschijnlijk is de gemakkelijkste manier om alle PDF-bestanden op uw systeem te vinden, de zoekfunctie in het Windows Start-menu te gebruiken. Hier zijn de stappen:

 1. Klik op de knop Start linksonder in Windows 10. Bij oudere Windows-versies zoals XP ziet u een koppeling genaamd 'Alle bestanden en mappen' waarop u moet klikken om het zoekvak te zien.
 2. Typ in de taakbalk *.pdf en druk op Enter.
 3. Zoek door de lijst met resultaten en klik op een bestand om het te openen in uw standaard PDF-toepassing.
find pdf files

Methode 2: Bestandsbeheer

Een andere gemakkelijke manier om al uw PDF's terug te vinden is het gebruik van Bestandsbeheer. Dit is een veelzijdige zoekfunctie waarbij een van de opties is om te kunnen zoeken naar specifieke bestandsextensies, net als bij de vorige methode.

 1. Open een Bestandsbeheer venster op uw PC.
 2. In het zoekvak rechtsboven op uw scherm, typt u: type: .pdf - en dan drukt u op Enter. Als u de naam van uw bestand weet, kunt u beginnen met het in te typen en kijken of het in de resultaten verschijnt.
 3. In het hoofdvenster ziet u uw PDF-bestanden. Klik op het bestand dat u zoekt om het te openen in uw geïnstalleerde PDF-app.
how to find pdf files

Methode 3: Cortana gebruiken

Niet veel mensen gebruiken Cortana voor interactie met Windows (in vergelijking met Alexa of Google Assistant), maar spraakgestuurd zoeken kan in dit geval nuttig zijn.

 1. In de taakbalk van Cortana onder Windows 10 typt u de zoekopdracht in of klikt u op het microfoonpictogram om Cortana te activeren. De zoekopdracht kan ofwel PDF-bestanden vinden of alle PDF-bestanden of alleen PDF-bestanden zijn. Als u spraak gebruikt, gebruikt u dezelfde zoekopdrachtzinnen.
 2. Cortana zal de zoekopdracht starten en de resultaten in een nieuw venster weergeven. U kunt elk van de bestanden die u daar ziet openen in een PDF-programma.
find my pdf files

Met deze drie eenvoudige methoden kunt u alle PDF-bestanden op uw computer vinden, maar wat als u dieper wilt gaan en specifieke woorden in een PDF-document wilt vinden. U kunt zien hoe dat een handige functie zou zijn als het gaat om grote PDF-bestanden van tientallen of zelfs honderden pagina's. In het volgende gedeelte zullen we u een veelzijdige PDF editor laten zien die precies die taak kan uitvoeren.


Woorden zoeken en vervangen in een PDF

PDFelement is een uitgebreide PDF-beheertool waarmee u kunt zoeken naar specifieke woorden en zinsdelen in een PDF-document.

De echte kracht van de software zit echter in de kernfuncties, die we hieronder hebben opgesomd:

 • Bewerken: Het maakt bewerken super eenvoudig door intuïtieve gereedschappen te bieden voor het bewerken van tekst, afbeeldingen, links, video's en alle andere inhoud in uw PDF-bestand.
 • Maken: Maak een PDF-document van elk bronbestand van een ander type, zoals Word, PPT, Excel, HTML, enz. De software kan een breed scala aan bestandstypen aan en zal alle inhoud omzetten in PDF met behoud van belangrijke aspecten zoals de lay-out, lettertypen en -grootte, enzovoort.
 • Conversie: PDF-conversie is gewoon een kwestie van uw bestand openen en klikken op het formaat dat u als uitvoer wilt hebben. Conversie is beschikbaar voor talloze bestandstypen en, nogmaals, de lay-out en andere elementen blijven exact zoals in de originele PDF behouden.
 • Formulieren: Maak interactieve formulieren handmatig of automatisch, gebruik formulierveldherkenning om gescande formulieren om te zetten in bewerkbare formulieren, maak een formulier vanaf nul of met een van de vele beschikbare sjablonen en doe nog veel meer met formulieren in PDFelement.
 • OCR: Gescande PDF's kunnen een groot probleem vormen omdat ze niet bewerkbaar of doorzoekbaar zijn. Door OCR uit te voeren in PDFelement (Pro-versie; OCR is een installeerbare plugin) kunt u uw PDF omzetten in een volledig doorzoekbare en/of bewerkbare versie.
 • Beveiliging: Met PDFelement kunt u uw PDF-bestanden beveiligen met wachtwoordversleuteling. Het bevat ook andere privacytools zoals redigeren en de mogelijkheid om watermerken toe te voegen.
 • Batchprocessen: De meeste van de bovenstaande functies kunnen in bulk worden uitgevoerd voor meerdere PDF's in een enkele batch, waardoor u tijd en moeite bespaart die u kunt gebruiken voor ander productief werk.
 • Vergelijking: Hiermee kunt u twee PDF-bestanden vergelijken om snel de verschillen tussen de twee bestanden te vinden.

Als een bepaald woord of zinsdeel in uw PDF-document meerdere keren voorkomt, kunt u met PDFelement snel naar alle woorden of zinsdelen zoeken en ze in het document markeren, waarna u alle exemplaren van het woord of zinsdeel in kwestie kunt vervangen.

Methode 1: Native zoekfunctie

 1. Klik op het vergrootglasicoon (Zoeken) in het voorbeeldvenster aan de linkerkant.
 2. Typ het woord of de zin in die u wilt vinden.
 3. Kies de hoofdlettergevoeligheid of de woordcombinatie door het betreffende vakje aan te vinken.
 4. Alle gevallen van de zoekterm worden in uw document gemarkeerd voor redigering of handmatige vervanging.
how to look up words in a pdf

Methode 2: Control+F Geavanceerd zoeken

 1. Druk op Ctrl+F op uw computer.
 2. Voer de zoekterm of het zoekwoord in.
 3. Klik op Vervangen door.
 4. Voer de vervangende zin of het vervangende woord in en druk op Enter.
how do i find a pdf file on my computer

Met deze hulpmiddelen tot uw beschikking hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over het vinden van een PDF-document of het vinden van specifieke tekst in dat document die kan worden vervangen.

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!


author name

Carina Lange

Editor

Home > PDF Kennis > Hoe vind ik PDF-bestanden op mijn computer