Top

PDFelement - Bewerken, Annoteren, Vullen en Ondertekene van PDF Documenten

appstore
Download in de App Store

PDFelement - Lezen, Annoteren en Ondertekenen van PDF

appstore
Download het in Google Play

Top 7 Gratis PDF naar spraak omvormers 2022

author name

2022-06-15 16:22:24 • Filed to: PDF Kennis • Proven solutions

Er wordt veel belang gehecht aan het omzetten van PDF naar spraak. Het is zeker waar dat Portable Document Format (PDF) een van de beste formaten is voor het maken, opslaan, archiveren of verzenden van een schoolopstel, bedrijfsrapport of -document, of ander werk. Toch kan men zo vermoeid zijn dat het lezen van de documenten een zware taak kan zijn. Het kan ook heel moeilijk zijn om tijd te vinden om achter de computer te gaan zitten om uw geschriften te bekijken. Op zo'n moment zou u willen dat er een manier was waardoor u PDF-tekst naar spraak kon omzetten, zodat u het naar uw MP3-speler kon downloaden om te beluisteren. Hopelijk is dit heel goed mogelijk met de PDF naar audio converters die PDF hardop kunnen voorlezen. 

Deze post introduceert 7 hulpmiddelen om PDF om te zetten in spraak. Lees verder voor meer informatie.

Deel 1: Top 7 PDF naar Audio Converter

Voordat u een PDF hardop voorleest, is het van essentieel belang dat u de tikfouten in het bestand corrigeert. Dit kan inhouden dat alle soorten onjuiste opmaak of tekst, zoals de HTML-tags, tabellen, grafieken of afbeeldingen, moeten worden verwijderd; ook moet een nieuw PDF-document worden gemaakt dat uitdrukkelijk naar spraak wordt geconverteerd.

Als u tekst moet bewerken om typefouten in een PDF-bestand te corrigeren of een nieuw PDF-document moet maken om voor te lezen, dan is PDFelement een krachtige PDF-editor waarmee u tekst en afbeeldingen in PDF kunt wijzigen, URL-links kunt verwijderen, gegevens uit formulieren kunt extraheren, aantekeningen in PDF kunt maken en nog veel meer. PDFelement is ook een geweldige PDF-lezer die donkere/lichte modus biedt voor een betere leeservaring, u kunt notities maken en twee PDF-bestanden vergelijken voor verschillen. Download PDFelement gratis om het uit te proberen.

1. Natural Reader Free

Natural Reader is een van de perfecte PDF-spraaklezers voor Windows en Mac. Het kan iemand helpen om een PDF om te zetten in spraak, zelfs in talen die men niet kent. U hebt de mogelijkheid om de snelheid van het voorlezen en de spreker aan te passen. Natural Reader wordt gratis geleverd en is een krachtig programma voor het omzetten van andere geschreven tekst naast PDF, zoals MSWord, webpagina, PDF-bestanden, e-mails in audiobestanden (MP3, WAV, of CD) of zelfs in mondelinge spraak. Als u echter PDF naar spraak wilt converteren en exporteren naar MP3, moet u de betaalde versie gebruiken.

Hoe PDF omzetten naar spraak met Natural Reader?

 • Klik op het + icoon om een PDF-document toe te voegen aan de PDF naar spraak converter. 
 • Klik op de knop Afspelen. Het programma begint PDF voor te lezen. U kunt de voorleessnelheid aanpassen of overschakelen naar een nieuwe stem.
 • Om PDF naar audiobestand te converteren, klik op MP3 om het te downloaden.
pdf to speech

Voordelen:

 • Het heeft een ruime keuze aan talen: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Zweeds, en Arabisch. Het is een efficiënte software om schrijvers in staat te stellen hun werken te controleren. Het is zeker een ontdekking voor mensen die niet kunnen lezen of tijdelijk hun stem kwijt zijn.
 • Kan meerdere tekstformaten converteren.
 • Het is geheel gratis.

2. ReadPlease

ReadPlease is de bekroonde PDF tekst-naar-spraak lezer. Het is gericht op verschillende gebruikerseisen: zakelijk of persoonlijk gebruik. Het heeft drie nuttige producten van ReadPlease. ReadPlease versie 2003 is geheel gratis te gebruiken en biedt de gehele ondersteuning van stemmen. Het programma kan elke tekst van het Windows klembord voorlezen. Het kan echter geen spraak opnemen om later te beluisteren.

Hoe zet u PDF tekst om in spraak met ReadPlease?

 • Open deze PDF tekst lezer. Kopieer de PDF tekst in de hoofdinterface van de freeware/
 • Druk op de afspeelknop. En de voorlezer leest de tekst hardop voor. 
pdf to voice

Voordelen:

 • U kunt de snelheid van het geluid regelen.
 • Deze interessante eigenaardigheid van het programma is dat het zelfs emoties kan lezen.
 • ReadPlease Plus 2003 biedt extra functies, zoals het toevoegen van uw woorden en lezen vanaf elke gewenste plaats in het document.
 • ReadingBar 2 leest elke website en markeert de woorden en kan voorlezen met behulp van 20 verschillende stemmen.

3. TextAloud

TextAloud zet zowel getypte als PDF-teksten automatisch om in natuurlijke spraak. De teksten kunnen gemakkelijk vanaf elk audio-apparaat worden beluisterd. Het programma TextAloud bespaart tijd en helpt mensen met leesproblemen. Het is eerder een zeer essentieel programma voor de verbetering van het lezen en ook nuttig voor het begrip in gelijktijdig luisteren tijdens het kijken naar de gedrukte tekst.

Hoe een PDF omzetten naar spraak met TextAloud?

 • Open TextAloud, klik op Nieuw Artikel om een nieuw PDF-bestand toe te voegen. 
 • Daarna kunt u het artikel afspelen met elke stem die u maar wilt. U kunt de snelheid, het volume, de toonhoogte en meer aanpassen.
 • Klik op Opslaan om de PDF-tekst op te slaan als audio in MP3/WMA-formaat. 
read out loud pdf

Voordelen:

 • Het heeft meer dan 20 stemmen met verschillende natuurlijke accenten. Er zijn drie producten van TextAloud. TextAloud3 is een tekst naar spraak programma dat speciaal voor Windows OS is gemaakt.
 • Het heeft een Next Up Talker programma voor mensen die hun stem tijdelijk of permanent hebben verloren.

4. Speaking Notepad

Speaking Notepad is een handig programma met krachtige tekst naar spraak mogelijkheden. Deze software kan gemakkelijk TXT, RTF, DOC, HTML en PDF bestandsindelingen omzetten in MP3, WAV, WMA. Speaking Notepad heeft de capaciteit om elk afzonderlijk woord of een zin voor te lezen die u typt of die in PDF-formaat is. Dit programma laat uw ogen tot rust komen. U kunt ook typen op uw toetsenbord en niet naar het scherm kijken; Speaking Notepad leest alles voor u.

Hoe PDF omzetten naar spraak met Speaking Notepad?

 • Kopieer tekst van een PDF naar deze converter. U kunt dan de PDF-tekst bewerken als er typefouten zijn.
 • Druk op de knop Afspelen om de PDF-tekst hardop voor te lezen. 
 • Klik op de knop Opslaan om de PDF naar een audiobestand te exporteren.
pdf read out loud

Voordelen:

 • Het biedt u ook tien verschillende stemmen en meer dan 20 vreemde talen. Het is een gemakkelijk te gebruiken programma en het maakt geen gebruik van het klembord, het is voldoende om enkele sneltoetsen in te drukken.
 • First, read it aloud can read texts for children and adults. This program will help you to correct your pronunciation (even some variants of English).

5. FlameReader

FlameReader is multifunctionele software met natuurlijk menselijke stemmen. Dit programma kan teksten voorlezen uit Word, E-mails, Web-pagina's, PowerPoint, PDF en anderen. Al deze documenten kunnen worden geconverteerd naar audiobestanden. U kunt ze vervolgens beluisteren met behulp van de CD-speler of iPod-speler. Flame Reader biedt een unieke versie voor het lezen van mensen die dyslexie, visuele problemen, of andere moeilijkheden hebben. Overigens kan dit programma in zeven talen vertalen: Engels, Spaans, Duits, Japans, Koreaans en Frans. Kinderen en volwassenen vinden dit programma een noodzakelijk iets voor het dagelijks leven.

Hoe PDF naar spraak omzetten met FlameReader?

 • Kopieer tekst van PDF naar het leesvenster.
 • Druk op de leesknop om de tekst hardop voor te lezen. 
 • Klik op de knop Converteren om de PDF-tekst naar audiobestanden te converteren.
pdf read aloud

6. YAKiToMe PDF naar spraak Online

YAKiToMe is een van de beste PDF naar spraak online convertors die automatisch tekst naar spraak zal omzetten. Voor elke geregistreerde gebruiker, het is volledig open. Eenmaal geregistreerd, kan men de PDF-documenten uploaden, dan zal deze software het automatisch naar spraak omzetten in mp3-bestand formaat. Dit wordt gewoon gedaan door de software die al naar de computer is gedownload.

read pdf aloud

Voordelen:

 • Afgezien van de PDF-documenten, kan het YAKiToMe programma zorgen voor de conversie van Word-documenten, webpagina's, tekstbestanden, e-mails, RSS-feeds, of zelfs boeken naar mp3.
 • Het ondersteunt verschillende talen, zoals Spaans, Engels, Russisch, Duits, Frans of Portugees. Men kan kiezen tussen vrouwen- en mannenstemmen.

Nadelen:

 • Het moet volledig geregistreerd zijn.

7. SpokenText PDF naar audio lezer online

SpokenText is een zeer betrouwbare en bekende PDF naar spraak converter. Er is een 7-dagen gratis proef demonstratie-account. Het programma zal automatisch pagina's/documenten naar spraak PDF, PowerPoint, Word, webpagina's, en platte tekst converteren. Het heeft zeer vloeiend gesproken tekst zij het in het Engels, Frans, Duits, of Spaans. De opnames kunnen worden gedownload in de vorm van m4b of mp3 bestanden.

read pdf out loud

Voordelen:

 • Deze software biedt bovendien Chrome- en Firefox-extensies waarmee u elke tekst die u tijdens het surfen op het web tegenkomt, snel kunt omzetten naar audioformaat.

Nadelen:

 • Het is een proefversie, dus het moet volledig worden gekocht.

De beste PDF-bestandsopeners

PDFelement houdt zich bezig met het lezen, opnieuw bewerken, combineren, transformeren en organiseren van PDF's. Het wordt vrij eenvoudig om de spraakhulpmiddelen te gebruiken voor het voorlezen van de PDF-documenten om het werk effectief te organiseren.

Hoe meer de documenten kunnen worden bewerkt, hoe beter de basis voor informatie. Hoe beter de opslag, de inhoud en het aantal mensen dat de tekst kan bereiken. Dit is geheel het werk van Wondershare PDFelement, om het best mogelijke mechanisme te ontwikkelen om met documenten om te gaan en de snelle en gemakkelijke toegankelijkheid voor veel mensen te verbeteren.

Sommige documenten moeten hardop worden voorgelezen om het mogelijke mechanisme voor het bewerken ervan te verkrijgen. Hardop lezen maakt het gemakkelijk om de inhoud van de PDF te kennen en het is een extra voordeel voor diegenen die een verminderde stem hebben. PDF kan gemakkelijker worden bewerkt zonder de opmaak en het spoor te verliezen door de voorleesprogramma's.

Samenvattend, Wondershare PDFelement is van cruciaal belang voor de hierboven genoemde PDF naar spraak-programma's. Ze vergemakkelijken het proces van lezen en toegankelijkheid door zowel kinderen als volwassenen in hun dagelijks leven. Samen met PDFelement verlichten ze de taak om tijd te besparen die mensen nodig hebben om hun e-mails, PDF of andere webdocumenten in kleine lettertjes te kunnen lezen. Het zal ook besparen op vermoeide ogen. Bovendien zal het uiteindelijk ten goede komen aan studenten die verschillende vreemde talen studeren, met name wat hun uitspraak betreft. Voor mensen die door aandoeningen niet kunnen lezen, zijn dit soort programma's zeer onmisbaar. Tenslotte zijn kinderen dol op tekst-naar-spraak programma's die verschillende sprookjes kunnen voorlezen. Dit kan eenvoudig worden gedaan door het programma te downloaden en te installeren. Veel plezier met het beluisteren van uw PDF's!

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!


author name

Carina Lange

Editor

Home > PDF Kennis > Top 7 Gratis PDF naar spraak omvormers 2022