Top

PDFelement - Bewerken, Annoteren, Vullen en Ondertekene van PDF Documenten

appstore
Download in de App Store

PDFelement - Lezen, Annoteren en Ondertekenen van PDF

appstore
Download het in Google Play

4 Manieren om een PDF te Beschermen tegen Kopiëren

author name

2022-06-15 16:22:08 • Filed to: Hoe kan ik • Proven solutions

Misschien wil je PDF bestanden online delen. Allereerst moet je ervoor zorgen dat de bestanden veilig zijn, zodat niemand ze zonder toestemming kan openen en kopiëren. Je kunt PDF beveiligen tegen kopiëren. Dit artikel bespreekt drie methoden om PDF bestanden te beschermen tegen kopiëren met PDFelement en als online oplossing.

Methode 1: Bescherm PDF tegen Kopiëren

PDFelement heeft twee wachtwoordopties om je PDF bestand te beschermen. Een daarvan is "Open Wachtwoord", waarmee je een wachtwoord kunt instellen om te voorkomen dat onbevoegde gebruikers toegang hebben tot je PDF bestanden of ze kunnne openen, en de andere is "Toestemming Wwachtwoord", waarmee wordt voorkomen dat personen je PDF bestanden kopiëren of afdrukken, zelfs nadat ze zijn geopend het. Volg de onderstaande stappen om je PDF bestanden te beschermen tegen ongeoorloofd kopiëren door een wachtwoord in te stellen.

Stap 1. Open Je PDF

Launch PDFelement op je computer. Klik op de knop "Bestanden Openen" in het startvenster. Blader naar het bestand dat je wilt openen en klik op de knop "Openen" om het PDF bestand weer te geven dat je wilt beveiligen.

protect pdf from copying

Stap 2. Bescherm PDF tegen Kopiëren en Bewerken

Ga naar het tabblad "Beveiligen" en klik op de knop "Wachtwoord Instellen". Selecteer vervolgens de optie "Toestemming Wachtwoord". Voer je gewenste wachtwoord en machtigingen in. Eenmaal bevestigd, klik je op de knop "Opslaan" om toe te passen en je PDF bestand op te slaan. Dit zal je PDF bestanden met succes beschermen tegen kopiëren.

protect pdf online

Om het printen te beperken, selecteer "Print Machtiging" in het drop-down menu.

  • "Printen is beperkt" - betekent voorkomen dat dit bestand wordt geprint.
  • "Afdrukken met een lage resolutie toestaan" - betekent dat je document kan worden afgedrukt. Het kan echter niet met hoge kwaliteit worden afgedrukt. Je kunt deze optie kiezen als je document gevoelige informatie bevat.
  • "Maakt afdrukken met hoge resolutie mogelijk" - betekent dat je PDF document met hoge kwaliteit kan worden afgedrukt..

Selecteer de vervolgkeuzelijst "Machtigingen wijzigen" om het bewerken te beperken.

  • "Geen wijzigingen toegestaan" - betekent het hoogste niveau van bescherming. Geen wijzigingen zijn toegestaan.
  • "Pagina's invoegen, verwijderen en roteren toegestaan" - betekent dat pagina's in dit PDF document nog steeds kunnen worden ingevoegd, verwijderd en geroteerd.
  • "Formuliervelden invullen en handtekeningen toevoegen toegestaan" - betekent dat je PDF bestand kan worden ingevuld en ondertekend door anderen.
  • "Opmerkingen, formuliervelden invullen en handtekeningen toegestaan" - betekent dat je PDF bestand kan worden becommentarieerd, ingevuld en ondertekend door andere gebruikers.
  • "Het ophalen van pagina's is verboden" - betekent dat onbevoegde gebruikers geen pagina's uit je PDF document kunnen ophalen.

Als je je PDF wilt beschermen tegen kopiëren, hoef je de optie "Kopiëren van tekst, afbeeldingen en andere inhoud inschakelen" niet te selecteren."

how to protect pdf file

PDFelement is de beste tool voor het instellen van wachtwoorden om onbevoegde toegang tot je PDF bestanden te voorkomen, evenals onbevoegd bewerken, afdrukken of kopiëren van het bestand. Bovendien kan PDFelement PDF bestanden bewerken zoals pagina's, kleuren, lettertypen en afbeeldingen en watermerken toevoegen. Het heeft een ingebouwde OCR functie die gescande PDF documenten bewerkbaar maakt. Dit programma kan ook PDF converteren naar andere formaten als PowerPoint, Excel, Word, and Images, etc. Je kunt ook PDF bestanden maken van afbeeldingen, lege documenten, HTML-bestanden of bestaande PDF bestanden.


Methode 2: Hoe een PDF Bestand Beschermen

Een andere optie om je PDF bestand tegen kopiëren te beschermen, is door het PDF document naar een afbeelding te converteren. De inhoud in een geconverteerde afbeelding kan niet worden gekopieerd. Nadat je je PDF bestand in PDFelement hebt geopend, ga je naar het tabblad "Converteren" en klikt vervolgens op "Naar Afbeelding" om de conversie te starten. Voor verdere instructies, klik op de link om te leren hoe een PDF te converteren naar een beeld.

how to secure a pdf file from being copied


Methode 3: Hoe een PDF Beveiligen

PDFelement kan je niet alleen helpen bij het instellen van een wachtwoord en het beschermen van PDF, maar stelt je ook in staat om PDF te beschermen tegen kopiëren door een digitale handtekening, een wiskundig schema dat de authenticiteit kan verifiëren van documentinhoud die tijdens het transport niet is gewijzigd.

Nadat je je PDF bestand in PDFelement hebt geladen, klik je op "Beveiligen" > "Document Ondertekenen" knop om een digitale handtekening aan het bestand toe te voegen. Raadpleeg voor gedetailleerde stappen het artikel over hoe een digitale handtekening toevoegen. Dit is de methode om PDF te beschermen tegen kopiëren zonder een wachtwoord.

how to secure a pdf


Methode 4: Bescherm een PDF tegen Online Kopiëren

Als je je PDF wilt beschermen tegen online kopiëren dan is de Hipdf tool de beste optie. Selecteer op hun website de optie "PDF Beschermen" om je PDF document te uploaden en vervolgens een wachtwoord in te voeren om het bestand te coderen. Dit is de enige stap die je hoeft te doen om PDF bestanden te beschermen tegen online kopiëren en afdrukken.

protect pdf from editing

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!


author name

Carina Lange

Editor

Home > Hoe kan ik > 4 Manieren om een PDF te Beschermen tegen Kopiëren