Top

PDFelement - Bewerken, Annoteren, Vullen en Ondertekene van PDF Documenten

appstore
Download in de App Store

PDFelement - Lezen, Annoteren en Ondertekenen van PDF

appstore
Download het in Google Play

3 Stappen om Makkleijk XML naar Tekst te Converteren

author name

2022-06-17 15:15:58 • Filed to: Hoe kan ik • Proven solutions

Een van de eenvoudigste methoden om je XML bestanden flexibeler te maken, is door ze te converteren van XML naar tekst. Naast andere voordelen van dit conversieproces, in .txt indeling, kun je dergelijke bestanden makkelijk bewerken, nieuwe inhoud introduceren en externe informatie verwijderen. Het XML formaat voert gegevensopslag uit in een structuur die niet alleen machineleesbaar is, maar ook door mensen leesbaar. Op internet zijn er talloze XML naar tekstconversieprogramma's. Echter, PDFelement steekt met kop en schouders boven zijn rivalen uit dankzij de indrukwekkende reeks kwaliteitsfuncties voor documentconversie van of naar meerdere formaten.

Converteer XML naar Tekst met PDFelement

In deze sectie wordt beschreven hoe je XML in 3 eenvoudige stappen naar tekst converteert:

Stap 1. Open een XML

Dubbelklik in deze eerste stap op je XML bestand om het te openen via je standaardbrowser op de computer. Je kunt ook met de rechtermuisknop op het bestand klikken, zodat je het laadt met Notepad of Microsoft Word.

xml to text

Stap 2. Print XML

Nadat je dit XML bestand hebt geopend, moet je vervolgens op de optie "Afdrukken" klikken in de browser die wordt gebruikt om het te laden. Vervolgens moet je PDFelement specificeren als de printer die moet worden gebruikt voor het afdrukken .

convert xml to text

Stap 3. Converteer XML naar Tekst

Klik in deze laatste stap op de "naar tekst" knop om het bestand om te zetten in .txt formaat.

xml to txt

Beste XML naar Tekst Converter

PDFelement is je ideale XML naar tekstconverter omdat het fantastische functies biedt om de conversieprocedure efficiënt, direct en veilig uit te voeren. Het is een uitgebreide oplossing om je documenten professioneel te beheren, zodat je bestanden kunt converteren naar of van maximaal 30 formaten en andere bewerkingen kunt uitvoeren. PDFelement is een betrouwbaar programma en biedt veelzijdige mogelijkheden voor het openen, maken, bewerken, annoteren en opslaan van PDF documenten.

Het is innovatief ontworpen om de manier waarop je met bestanden werkt een stuk eenvoudiger en sneller te maken, zodat je eersteklas PDF documenten en -formulieren kunt maken. PDFelement heeft een opmerkelijk aantrekkelijke interface en robuuste OCR technologie. Met de Optical Character Recognition (OCR)tool kun je papieren documenten scannen om hun elektronische versies te genereren. Dit zijn enkele topfuncties van PDFelement:

  • De software is een uiterst effectief en snel hulpmiddel om XML in tekst om te zetten.
  • Het is perfect voor het openen, bewerken, markeren, opslaan en afdrukken van PDF documenten.
  • Met zijn betrouwbare wachtwoordbeveiligingssysteem kun je erop vertrouwen dat je solide bent beveiligd wanneer je met je bestanden in PDF en andere formaten werkt.
  • Het wordt gebruikt voor het toevoegen, vergroten, verkleinen, verwijderen, verplaatsen en roteren van grafische elementen in een PDF-bestand.
  • Met PDFelement kun je PDF documenten converteren van of naar meerdere formaten, waaronder Word, tekst, Excel, PowerPoint, HTML, JPEG, PNG, BMP, JPG, etc.
  • De aanpassingsfuncties voor geconverteerde PDF's zijn handig.
  • Met het programma kun je een interactief formulierveld maken en het formulierveld gemakkelijk identificeren.
  • Het wordt gebruikt voor het ophalen van gegevens uit interactieve PDF formulieren en voor het exporteren van dergelijke gegevens in CSV indeling.
  • Met PDFelement kun je documenten zowel digitaal goedkeuren als ondertekenen.
  • Het is een geweldig hulpmiddel voor het invoegen van paginanummers, pagina-elementen en batesnummers.

Tips: Begrijp wat XML Bestandsformaat is

XML, een afkorting voor EXtensible Markup Language, is een gegevensbestand dat op een vergelijkbare manier is opgemaakt met een .HTML-document. Wat XML echter anders maakt, is dat de indeling aangepaste tags gebruikt voor het definiëren van objecten en de gegevens binnen elk object. XML-bestandsindeling kan worden gezien als een op tekst gebaseerde database.

Het is relevant op te merken dat XML niet fungeert als vervanging voor HTML (Hypertext Markup Language), maar het kan aanvullen. In webontwerpen wordt XML ingezet voor het structureren en beschrijven van webgegevens, terwijl het laatste formaat wordt gebruikt voor het formatteren en weergeven van dezelfde gegevens.

In de loop der jaren is XML naar voren gekomen als een standaardformaat voor gegevensopslag en -overdracht tussen programma's en via internet. Verder kan het worden gebruikt door verschillende andere soorten programma's. De syntaxis van XML is te zien in een groot aantal formaten, waaronder Microsoft Office Open XML, .XHTML, .SVG en LibreOffice OpenDocument.

Hoewel beide opmaaktalen zijn, hebben .xml- en .html-bestanden een aantal verschillen. Deze worden hieronder onderzocht:

XML HTML
Extensible Markup Language Hypertext Markup Language
Het is ontworpen voor het beschrijven van gegevens (met behulp van de definitie van documenttype) en richt zich op wat gegevens zijn. Het is ontworpen voor het weergeven van gegevens en richt zich op de manier waarop gegevens eruitzien.
Tags in deze indeling zijn niet vooraf gedefinieerd, wat betekent dat een auteur zijn eigen tags en documentstructuur moet definiëren. De tags die worden gebruikt voor het markeren van HTML documenten en hun structuur zijn vooraf gedefinieerd; dit houdt in dat de auteur van een HTML document alleen tags mag gebruiken die zijn gedefinieerd in de HTML standaard.
Het beschrijft zichzelf. Dat is het niet.
XML is uitbreidbaar. Het uitbreidbare formaat van HTML is XHTML (Extensible Hypertext Markup Language).

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!


author name

Carina Lange

Editor

Home > Hoe kan ik > 3 Stappen om Makkleijk XML naar Tekst te Converteren