Top

PDFelement - Bewerken, Annoteren, Vullen en Ondertekene van PDF Documenten

appstore
Download in de App Store

PDFelement - Lezen, Annoteren en Ondertekenen van PDF

appstore
Download het in Google Play

Top 5 Android PDF naar spraak converter apps

author name

2022-06-15 16:22:05 • Filed to: PDF-app • Proven solutions

Heeft u vaak veel artikelen, boeken en notities om door te nemen, maar heeft u geen tijd om ze allemaal door te lezen? In dat geval kan een eBook reader een goede keuze zijn voor als u aan het pendelen bent, als u in huis aan het werk bent, of als u aan het wandelen of joggen bent. Gelukkig zijn er Android apps die een oplossing voor u kunnen bieden. Deze worden genoemd tekst-naar-spraak Android converters apps. Deze apps zijn geweldige hulpmiddelen voor studenten die hun leesmateriaal willen bestuderen door ernaar te luisteren in plaats van het te lezen.

Android PDF naar spraak omzetting in 2022

1. eReader Prestigio: Boekenlezer

eReader Prestigio is een coole eBook reader die vele formaten ondersteunt, zoals PDF, EPUB, HTML, TXT, MOBI en meer. Het is een meertalige, multi-format eBook app. eReader Prestigio heeft een intuïtieve interface in meer dan 25 talen en het biedt een eBooks bibliotheek met meer dan 50 duizend boeken om uit te kiezen.

In de app kunt u uw leesmodus personaliseren, bijvoorbeeld door het instellen van het lettertype, de grootte, de nachtmodus, enzovoort; u kunt ook boeken synchroniseren tussen uw mobiele telefoon en uw cloud-accounts.

pdf to speech android

Voordelen:

 • Maakt personalisatie mogelijk;
 • Het heeft een makkelijk te gebruiken gebruikersinterface.
 • Het biedt een eBooks bibliotheek van 50.000 boeken.

Nadelen:

 • Privacy probleem. Het moet al uw bestanden scannen om ze om te zetten naar spraak.
 • Grotere PDF-bestanden kunnen er lang over doen om te converteren.


2. Xodo PDF-lezer en -bewerker

Xodo is een alles-in-een PDF-lezer en PDF-annotator/bewerker. Door deze gratis app te downloaden, kunt u PDF's lezen, annoteren, ondertekenen en delen en zelfs PDF-formulieren invullen. Bovendien kunt u PDF-bestanden synchroniseren met Google Drive, Dropbox en OneDrive.

De app ondersteunt nu Engels, Chinees, Italiaans en Pools.

pdf text to speech android

Voordelen:

 • Het kan Word, PPT, Excel openen om te lezen;
 • Het ondersteunt ook het annoteren van PDF-bestanden;
 • De intuïtieve interface is gemakkelijk te leren.

Nadelen:

 • Functioneel, maar kan haperen


3. NaturalReader Tekst naar spraak

De NaturalReader Text to Speech app is een pdf naar spraak app voor Android, die PDF tekst gemakkelijk omzet naar spraak. Het heeft veel natuurlijk klinkende stemmen om uit te kiezen en het biedt de mogelijkheid om documenten in een cloud-account te synchroniseren en CC-modus. PDF, Word, RTF en TXT worden ook ondersteund door de app.

Het startscherm van de app toont alle bestanden die u hebt geïmporteerd. Met het pictogram met een plusje rechtsboven kunt u handmatig tekst toevoegen, of door een bestand te selecteren van uw computer, Dropbox, of Google Drive. De knop met het pictogram van een persoon laat u inloggen op uw NaturalReader cloud account.

Door op een bestand te tikken dat u hebt geïmporteerd, gaat u naar een pagina waar u het document kunt bekijken. Het document kan hardop worden voorgelezen door op de groene afspeelknop onderaan het scherm te klikken. Met het tandwielpictogram bovenaan de pagina kunt u de gewenste stem, snelheid en lettertype kiezen.

android pdf text to speech

Voordelen:

 • Het ontwerp is visueel aantrekkelijk en eenvoudig. Het is rechttoe rechtaan en gemakkelijk te gebruiken.
 • De stemmen klinken natuurlijk, vooral de stemmen die online beschikbaar zijn.
 • Deze app heeft geen reclame.

Nadelen:

 • Er is een gebrek aan offline ondersteuning voor het omzetten van de tekst naar audio.


4. @Voice Aloud Reader - Voorlezen

Een gratis PDF tekst naar spraak Android app, @Voice Aloud Reader converteert tekst naar audio. Het ondersteunt tekst-, PDF- en HTML-bestanden.

Het hoofdscherm van de app toont de bestanden die u hebt geladen voor conversie. Door op de linkerbovenhoek te tikken, krijgt u verschillende leeslijsten te zien waarin u uw bestanden kunt categoriseren. Bestanden kunnen worden toegevoegd door te tikken op de plus knop onderaan het scherm. Door een item uit de lijst te selecteren kunt u de inhoud van dat bestand bekijken. Onderaan de pagina ziet u de verschillende audiobedieningselementen, zoals afspelen, volgende en stoppen. Met de schuifbalk eronder kunt u de snelheid, toonhoogte en het volume instellen. Bovendien is er een knop om de stem of de taal te wijzigen. De beschikbare talen zijn Engels, Frans, Duits, Italiaans, Koreaans, Pools, Portugees en Russisch.

android pdf to speech

Voordelen:

 • De app ondersteunt het importeren van artikelen uit 'Pocket'.
 • Het heeft de mogelijkheid om de snelheid, toonhoogte en het volume in te stellen.
 • U kunt lijsten maken en benoemen voor een betere organisatie.

Nadelen:

 • De gratis versie van de App bevat reclame. Om de advertenties te verwijderen, dient u de volledige versie aan te schaffen.
 • Er waren af en toe bugs in de app.
 • In sommige gevallen crashte de app tijdens het toevoegen van bestanden.
 • De App vereist een internetverbinding voor het PDF tekst naar spraak conversie proces.


5. PdfSpeaker

PdfSpeaker maakt een audiobestand van uw PDF. De interface van deze App is vergelijkbaar met het bestandssysteem dat u de mappen in uw telefoon laat zien. U kunt eenvoudig navigeren door dit bestandssysteem om de PDF te vinden die u wilt beluisteren. Door op de PDF te klikken komt u op een scherm waar de inhoud wordt weergegeven. De besturingsoptie voor het afspelen van de audio bevindt zich bovenaan dat scherm.

pdf to speech android free download

Voordelen:

 • De stem en het accent van de spreker zijn zeer duidelijk.
 • De app voert de conversie snel uit en vereist geen internetverbinding.
 • Met de app kunt u de audio van de PDF opslaan in het WAV-formaat.

Nadelen:

 • De gebruikersinterface van de app is slecht, waardoor hij vrij moeilijk te gebruiken is. Het kost tijd om door de mappen in uw telefoon te navigeren om de PDF te vinden die u wilt beluisteren.
 • De app bevat reclame.

Beste desktop PDF-converter ─ PDFelement

Meestal blinken PDF-converters uit in het perfect uitvoeren van één vorm van PDF-conversie, terwijl ze met andere vormen slechts redelijk werk leveren. Sommige converteerprogramma's zijn misschien goed in het converteren van PDF naar spraak, terwijl andere PDF naar Word bijna foutloos uitvoeren. Hoewel dit het geval is met de meeste PDF-converters, is PDFelement de nummer 1 uitzondering.

PDFelement is rijk aan functies en bevat alle noodzakelijke hulpmiddelen voor het uitvoeren van PDF-conversies naar andere belangrijke bestandsformaten zoals Word, spraak, afbeeldingen enzovoort. PDFelement biedt niet alleen deze conversiemogelijkheden, maar klaart de klus precies zoals u dat wilt.

Functies:

 • Ondersteuning voor meerdere documenten: Met PDFelement kunt u PDF-bestanden converteren naar andere documentformaten, waaronder spraak, Word, Excel, enz.
 • Nauwkeurige documentconversie: PDFelement biedt niet alleen ondersteuning voor meerdere documenten, maar voert ook de gewenste conversies nauwkeurig uit
 • Optische tekenherkenning (OCR): PDFelement biedt geavanceerde OCR-functies waarmee het programma tekens en letters in afbeeldingen correct kan herkennen en nauwkeurig kan vertalen naar hun tegenhanger in tekst

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!


author name

Carina Lange

Editor

Home > PDF-app > Top 5 Android PDF naar spraak converter apps