Top

PDFelement - Bewerken, Annoteren, Vullen en Ondertekene van PDF Documenten

appstore
Download in de App Store

PDFelement - Lezen, Annoteren en Ondertekenen van PDF

appstore
Download het in Google Play

Redenen en oplossingen voor Kan PDF niet bewerken

author name

2022-06-15 16:22:24 • Filed to: PDF Kennis • Proven solutions

PDF's zijn geweldig voor het verspreiden van informatie en het delen van documenten, maar wanneer u PDF's niet kunt bewerken, kunnen ze ook lastig zijn in het gebruik. Als u een PDF-document hebt ontvangen dat een formulier bevat dat moet worden ingevuld en u kunt het niet bewerken, kan dat een groot probleem zijn. U zou het document kunnen afdrukken en het formulier met de hand invullen, maar dat is niet ideaal als u van plan bent om het via e-mail te verzenden.

Wat moet u doen als u geen PDF-bestanden kunt bewerken? Maar wat nog belangrijker is, waarom kunt u geen PDF-bestanden bewerken? Als u begrijpt waarom niet, opent dat misschien uw ogen voor de mogelijkheid om een PDF-document te kunnen bewerken en een einde te maken aan al uw PDF-gerelateerde problemen. Dit artikel gaat in op deze twee vragen en biedt u een complete oplossing om u te helpen PDF-bestanden gemakkelijk te bewerken.

Hoe lost u het probleem op van het niet kunnen bewerken van PDF's

De meeste redenen waarom u geen PDF-bestanden kunt bewerken, hebben te maken met de software die u gebruikt. Als u de verkeerde of ondermaatse software gebruikt, kan het zijn dat u een PDF-document niet kunt bewerken. U hebt dus de beste software in de branche nodig en dat kan alleen PDFelement. De belangrijkste reden waarom het de beste is, is dat het perfect eenvoud en efficiëntie verenigt. De volgende zijn enkele van de functies die PDFelement tot de ideale keuze maken.

  • Het stelt de gebruiker in staat om PDF-documenten niet alleen te openen om ze te bekijken, maar ook om ze te bewerken. U kunt tekst of afbeeldingen toevoegen en verwijderen.
  • Het kan worden gebruikt om aantekeningen te maken in PDF-documenten. U kunt opmerkingen toevoegen, markeren en zelfs aangepaste stempels aan het document toevoegen.
  • Het heeft ook een OCR-functie (optische tekenherkenning) die afbeeldingen omzet in volledig bewerkbare documenten zonder de lay-out te wijzigen.
  • PDFelement maakt het omzetten van PDF naar andere formaten zeer snel en gemakkelijk. Het kan een PDF veranderen in MS Office-indelingen, Tekst, Afbeelding, HTML, enzovoort.
  • Het kan gemakkelijk meerdere PDF-bestanden combineren tot één PDF of één afbeelding in één keer.
  • Hiermee kunt u twee PDF-bestanden vergelijken om de verschillen tussen beide snel en duidelijk te vinden.

Hier leest u hoe u het kunt gebruiken om PDF-documenten te bewerken. Begin met het installeren van het programma op uw computer en volg dan deze eenvoudige stappen om de PDF te bewerken.

Stap 1: Open de PDF

Om de PDF te openen, sleept u het bestand naar het hoofdvenster van het programma of klikt u op de knop Bestanden openen in het beginvenster in PDFelement.

cannot edit pdf

Stap 2: PDF-tekst en afbeeldingen bewerken

Om de tekst in de PDF te bewerken, klikt u op Bewerken en vervolgens op de tekst die u wilt bewerken. Er verschijnt dan een tekstvak waarin u wijzigingen kunt aanbrengen. U kunt ook afbeeldingen bewerken als u dat wilt. Wanneer u op de afbeelding klikt die u wilt bewerken, verschijnt er een kader omheen. Sleep het kader om de grootte van de afbeelding te wijzigen of te roteren.

cannot edit pdf

Stap 3: PDF-pagina's bewerken

U kunt pagina's toevoegen aan het PDF-document door te klikken op Pagina en vervolgens op Invoegen. Kies of u een blanco pagina wilt toevoegen of een pagina uit de PDF. U kunt ook een pagina verwijderen door op Verwijderen te klikken.

 cannot edit pdf file

Stap 4: PDF-koppelingen bewerken

U kunt de links in het PDF-document bewerken door te klikken op Bewerken en dan op Link. Dubbelklik op de gelinkte tekst om een dialoogvenster te openen waarin u de eigenschappen van de link kunt wijzigen. Om een link te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de gelinkte tekst en kiest u vervolgens Verwijderen.

cant edit pdf

Stap 5: Lettertypes en kleuren bewerken

Om het lettertype en de kleuren te veranderen, klik op de Bewerken knop. Klik nu op de tekst die u wilt veranderen en wanneer het tekstvak verschijnt, selecteert u de tekst. Kies een lettertype uit de beschikbare door te klikken op het drop-down menu naast het lettertype. De kleur van het lettertype staat er vlak naast.

cannot edit pdf

Waarom kunt u geen PDF bewerken en de bijbehorende oplossingen

Er zijn tal van redenen waarom u geen PDF-bestanden kunt bewerken, sommige zijn eenvoudig en rechttoe rechtaan, wat betekent dat u in een mum van tijd een oplossing hebt, en andere kunnen lastig zijn en niet erg gemakkelijk op te lossen. Hieronder volgt de top 5 van redenen waarom de meeste mensen geen PDF-bestand kunnen bewerken en wat u kunt doen om de situatie te verhelpen.

1. Het PDF-document werd aangemaakt zonder de nodige administratieve rechten
Soms kunt u het PDF-bestand niet openen omdat de maker van het document de bewerkingsmogelijkheid heeft uitgeschakeld. Dit probleem is heel eenvoudig te omzeilen. U hoeft alleen maar een PDF-reader te gebruiken die bewerken toestaat.

2. Het PDF-document kan beveiligd zijn
Sommige mensen beveiligen PDF-documenten tegen bewerking of manipulatie. Dus als u geen PDF-documenten kunt bewerken, controleer dan of ze beveiligd zijn.

3. De verkeerde PDF-lezer wordt gebruikt
Er zijn sommige PDF-readers waarmee u het document niet kunt bewerken. Misschien kunt u een PDF-reader vinden die ook PDF's kan bewerken.

4. Het PDF-document is gemaakt met het verkeerde programma
Als het PDF-document is gemaakt met een minder dan doeltreffende PDF-creator, kunt u problemen ondervinden bij het bewerken van het document, zelfs als u het juiste bewerkingsprogramma hebt.

5. U weet niet hoe
Zelfs de beste PDF-bewerkingssoftware in de branche zal niet helpen tenzij u weet wat u doet. Daarom is het van vitaal belang dat u software vindt die even doeltreffend als gebruiksvriendelijk is.

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Probeer Het Gratis or Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!

Koop PDFelement Nu!


author name

Carina Lange

Editor

Home > PDF Kennis > Redenen en oplossingen voor Kan PDF niet bewerken